Zrenjanin- Na prvom međunarodnom festivalu horova “Melodianum”, koji je održan  od 11. do 13. decembra Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina osvojio je Zlatnu medalju. Organizator ovog onlajn horskog festivala bio je je Kulturni centar Kikinda.

 

  • Propozicije za ovaj festival, koji je bio takmičarskog tipa podrazumevale su slanje tri audio i video snimka kompozicija koje je hor najbolje izveo u poslednjih godinu dana.

Takmičenje se odvijalo u 12 kategorija.

  • Prijavilo se 42 hora iz zemlje i inostranstva, sa gotovo 1200 pevača iz 7 zemalja.
  • U ovako jakoj konkurenciji i uz veliki broj prijavljenih, naš hor je postigao veoma značajan uspeh i u svojoj kategotiji osvojio PRVU NAGRADU, 91 poen i ZLATNU MEDALJU.
  • Žiri ovog festivala činili su eminentni stručnjac (prof. dr Biljana Jeremić, prof. dr Desanka Trakilović, prof. dr Dimitrije Golemović, prof. dr Dragana Sarajlić, Marija Vitas, prof. dr Sonja Radinović, Igor Sarajlić, dr Jelena Trakilović) , što je celom događaju donelo posebnu vrednost.

Program Gradskog dečjeg hora KCZR  na Melodianumu je bio sledeći:

  1. “Đurđevdan” (Mileta Grujić, tekst Marina Grujić)
  2. “Ogrejala mesečina” (Dimitrije Golemović)
  3. “Svi bi hteli da su kao mi” (pesma iz Diznijevog crtanog filma- “Mačke iz visokog društva”, aranžman – Dragana Damjan).

Korepetitor – Tina Nikolovski

Flauta – mr Vesna Vučurević

 

Dirigent  hora je mr Senka Milisavljević

 

Jedna od izvedenih kompozicija:

https://www.youtube.com/watch?v=OazeecUZO-Y&feature=youtu.be