Zrenjanin- Komisija za dodelu nagrada i priznanja donela je odluku da Nagrada grada Zrenjanina za 2020. godinu pripadne zdravstvenim ustanovama sa teritorije grada koje su podnele najveći teret u borbi protiv epidemije izazvane virusom KOVID-19, kao i volonterima organizacije Crvenog krsta, za pomoć ugroženim kategorijama stanovništva tokom epidemije.

Nagradu grada dobili su Opšta bolnica “Đorđe Joanović” Zrenjanin, Specijalna bolnica za plućne bolesti “Dr Vasa Savić” Zrenjanin, Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Rusanda” Melenci, Zavod za javno zdravlje Zrenjanin, Dom zdravlja Zrenjanin, kao i volonteri organizacije Crvenog krsta Zrenjanin.

Prevladalo je mišljenje da u protekloj, krajnje specifičnoj godini, koju je u svemu obeležila epidemija, Grad Zrenjanin na ovakav način treba da oda priznanje ustanovama i zaposlenim u njima koji su bili izloženi najvećem pritisku, koji još uvek traje i zahteva velike profesionalne i ljudske napore u zaštiti stanovništva našeg regiona od zaraze.

Nagrade će predstavnicima zdravstvenih ustanova i volonterima Crvenog krsta biti uručene na tradicionalnoj novogodišnjoj svečanosti u Gradskoj kući, koja će ove godine biti održana sutra, 30. decembra 2020. godine, u skromnijem obimu i uz poštovanje svih propisanih mera zaštite.