Sport-  Srpskoligaš sa Begeja biće jači u nastavku trke. Juče, pred sumrak, opremu je zadužio defanzivac Petar Bogdanović. Posle tri sezone, štoper rodjen juna 1994. godine, napustio je redove Vojvodine 1928. Jesenas je za Perležane odigrao 18 mečeva i na terenu proveo 1.574 minuta, najviše od svih u timu koji je završio na poslednjem mestu.

-Bilo mi je dobro medju perležanima, međutim, dojadilo mi je svakodnevno putovanje. Imao sam i letos i sada nekoliko ponuda, ali sam se odlučio za Radnički i sve dogovorio sa direktorom Darkom Tošićem i trenerom Predragom Kandićem. Pre odlaska u Perlez, godinu dana bio sam prvotimac zrenjaninaca u srpskoligaškom karavanu i iz te ekipe su kapiten Nikola Krstinić, Aleksandar Čigoja i Marko Kovačević. Dobro poznajem i ostale i potrudiću se da opravdam očekivanja – rekao je Bogdanović.

Sa prvim pojačanjem zadovoljni su među „crveno – crnima“.

-Bogdanović je od ranije deo naše priče, hteli smo da ga vratimo i pre ove zime i sad su se kockice poklopile. Dobro će da zaoštri konkurenciju, iskusan je i idemo putem da najbolje igrače, koji su ponikli na Begeju, dovedemo u Radnički. Možda ćemo da angažujemo još jednog, eventualno, dva igrača i kadar ne želimo da gomilamo. Imamo dosta igrača iz omladinskog pogona koji su, u prvom delu trke, debitovali i imaće priliku da se još više potvrde – kazao je direktor Darko Tošić. Bogdanović je ponikao u školi Banata, debitovao sa 17. godina za prvi tim, a bio je i prvotimac Rudara iz Prijedora.

Tekst: B. Cvijetić