Zrenjanin- Zamenom dela cevi vodovodne mreže u ulici Pere Dobrinovića, koju je JKP „Gradska toplana“ teško oštetila tokom izvođenja svojih radova, uspešno je sanirana havarija zbog koje su pomenuta i okolne ulice od srede popodne bile bez vode. Zbog radova „Toplane“, čiji je završetak više puta odlagan, radovi na sanaciji havarije počeli su danas oko 17 časova.

 

Podsećamo da se havarija dogodila u sredu u popodnevnim časovima kada je JKP „Gradska toplana“ tokom izvođenja svojih radova teško oštetila cev vodovodne mreže u Pere Dobrinovića, zbog čega je došlo do prekida vodosnabdevanja u pomenutoj i okolnim ulicama.

Nakon što je „Toplana“ izvršili iskop zemlje oko mesta kvara i na taj način, u sredu u kasnim večernjim časovima, omogućila pristup ekipama JKP „Vodovoda i kanalizacije“ istom, utvrđeno je da je u pitanju veliko oštećenje na vodovodnoj cevi, da je ista presečena na tri mesta, da je u potpunosti neupotrebljiva, i da je iz tog razloga neophodna zamena dela cevi u dužini od 10 metara.

Napominjemo da je za otpočinjanje radova „Vodovoda“ na zameni dela cevi bilo neophodno da „Toplana“ završi započete radove koje je izvodila na samom mestu kvara. Zbog zahtevnih radova na sanaciji havarije na toplovodnoj mreži informacije o vremenu završetka radova „Toplane“ su više puta menjane, a radovi su završeni danas oko 16,30 časova. Pošto su stvoreni neophodni uslovi ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ su nešto pre 17 časova započele radove na sanaciji havarije, odnosno na zameni dela cevi na vodovodnoj mreži u ulici Pere Dobrinovića. Zahvaljujući velikom angažovanju radnika na terenu u 18 časova radovi „Vodovoda“ na sanaciji havarije uspešno su završeni. Da ne bi došlo do naglog opterećenja cevi voda se postepeno pušta u mrežu, pa se očekuje da do 19 časova dođe do potpune normalizacije vodosnabdevanja u ulici Pere Dobrinovića i okolnim ulicama koje su od srede popodne bile bez vode“, navodi se u saopštenju JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.