Sport- Kajakaš Nikola Kovačević seniorski reprezentativac Srbije od polovine septembra 2020. godine intezivno se priprema za narednu takmičarsku sezonu, a kao zasluga za ostvarene rezultate u 2020. godini, od 7. februara pa do 20. marta boraviće sa seniorskim reprezentativcima u Antaliji u Turskoj, gde se reprezentacija već godinama priprema u ovom periodu godine.

„Zimske pripreme Nikola obavlja u fitness sali i klubskoj teretani, a zimski dani nisu ga omeli da već krene veslanje na Begeju, kako bi se što bolje pripremio za  pripreme koje slede. Uslovi za trening u Antaliji su odlični, pored veslanja koje će intezivirati na dnevnom nivou i do 60km, imaće vremena i za odmor što je jako bitno kod sportista. U sklopu hotela koji se nalazi na samoj obali, imaju profesionalnu teretanu kako bi podizali još nivo snažne izdržljivosti, tako i kardio pripremljenost.

Naredna takmičarska sezona je Olimpijska, ali i za Nikolu vrlo važna i bitna, obzirom da se krajem jula meseca održava i Svetsko prvenstvo za mlađe seniore juniore, pa smatramo da je velika šansa da Nikola svojim rezultatom na izbornim takmičenjima izboriti mesto i biti učesnik, a pored njega u kategoriji juniorki šansu za odlazak na istom takmičenju imaju i talentovane Biljana Vukov i Beatrix Orban. Inače, Nikola je pred kraj prošle kao takmičar na koga se računa u narednim godinama dobio od Kajakaškog saveza Srbije najnoviji kajak jednosed marke Nelo, svetskog i renomiranog proizvođča kajaka koga veslaju najbolji svetski i olimpiski takmičari  i time dobio još veći motiv za rad i napredak. Kajakaški savez Srbije ulaže velike napore da pomogne klubovima, naročito poslednjih godina, gde su kajakaški klub Begej prepoznali kao klub sa perspektivom. Zahvalnost Savezu je je neizmera, jer se radi o skupocenoj opremi koju Kajak klub „Begej“ sebi ne može da priušti, navodi se u saopštenju Kajak kluba Begej.