Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, od toga, četiri saobraćajne nezgode sa povređenim licima i četiri saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama četiri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 496.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom- tri, neustupanja prvenstva prolaza – dve, neustupanja prvenstva prolaza i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna, nepropisne radnje vozilom – jedna i nedržanja bezbednog odstojanja – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 16 učesnika u saobraćaju i izdato je 68 prekršajih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 6 vozača, od toga, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač – ostala isključenja i 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je oba vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.