Pobednici turnira sa vlasnikom Greenfield kafe-restorana Srđanom Zvekićem.

 

Zrenjanin- Kafe-restoran Greenfiled ovog vikenda bio je domaćin humanitarnog stono-teniserskog  turnira pod nazivom “ Za Tarine prve reči“. Zahvaljujući humanim ljudima iz naselja Zeleno polje  i učesnicima turnira  prikupljeno je preko 120.000 dinara kako bi se pomoglo maloj Tari.

Mala Tara, devojčica od 3 godine, živi sa roditeljima u naselju Zeleno polje i ovaj gest njenih komšija pravi je primer  kako ljudi mogu da se samoorganizuju i prikupe neophodnu pomoć.

Treba istaći da su se pored prijatelja i komšija u ovoj humanitarnoj akciji uključili i svi privrednici iz ovog naselja.

Finalisti turnira

Rezultati turnira bili su  u drugom planu, ali treba istaći da je Eleonora Bognar, jedina predstavnica ženskog pola, osvojila turnir pobedivši Roberta Pečija rezultatom 4:3. U meču za treće mesto Goran Savanović bio je bolji od Zorana Šemića.

„Na turniru je učestvovalo preko 20 igrača i sve epidemiološke mere  morale su  da se ispoštuju kako bi se  turnir održao“- istakli su organizatori.

Tara je rođena u 29. gestacijskoj nedelji trudnoće, što je sa sobom donelo određene izazove. Svoje prve dane umesto u krevetiću kod kuće, provela je u dečijoj bolnici u Novom Sadu. Započela je tešku borbu nakon što je ustanovljena sepsa, otvoren duktus, krvarenje ciste, a tri nedelje je bila priključena na aparat za disanje. Celokupne okolnosti prevremenog rođenja su za posledicu imale teško oštećenje sluha. Od početka nije pokazivala da reaguje na majčin glas i zvuke u okolini, što je navelo na sumnju da postoji određeni problem. U oktobru 2019. godine je potvrđeno da kod Tare postoji obostrano teško oštećenje sluha. Operacija ugradnje kohelarnog implanta je izvršena 08.09.2020. godine u Kliničkom centru Vojvodine.

Oštećenje čula sluha dovodi do kašnjenja u njenom psihomotornom razvoju, s toga je neophodna redovna realizacija tretmana na nedeljnom nivou, uključujući redovno praćenje od strane tima stručnjaka. Tari su neophodna sredstva za logopedske i defektološke tretmane, kao i za specijalne rehabilitacije.

Tarin osmeh nikada ne bi odao da sa sobom nosi nedostatak sluha, iako prevremeno rođena i uskraćena glasa njene majke i najbližnjih, uvek je nasmejana, živahna i radoznala devojčica.

Za Tarine prve reči! Budimo humani!

Pomozimo Tari!

Upišimo 876 i pošaljimo SMS na 3030

Upišimo human876 i pošaljimo SMS na 455

160-6000000766362-57

160600000076625684
IBAN: RS35160600000076625684
SWIFT/BIC: DBDBRSBG