Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodila se 1 saobraćajna nezgoda sa povređenom osobom.

 

U ovoj saobraćajnoj nezgodi 1 osoba je zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 3.000 dinara.

 

Saobraćajna nezgoda se dogodila zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom

 

 

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 38 učesnika u saobraćaju i izdato je 176 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 27 vozača, od toga 14 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 4 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vrema izrečene zaštitne mere i 5 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 14 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržan je 1 vozač u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu i 4 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe iz saobraćaja je isključeno 4 vozila, od toga 1 vozilo jer nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione i 1 vozilo zbog ostalih razloga.