U proteklom periodu više od 150 predstavnika lokalnih samouprava iz različitih institucija se prijavilo na Obuku za odnose s javnošću koju realizuje Ministarstvo nauke, prosvete i tehnološkog razvoja.

Polaznici su imali pristup video i tekstualnim materijalima, uz pomoć kojih su imali mogućnost da steknu dodatna znanja i dobiju značajne informacije o Projektu i o temama kao što su – odnosi s javnošću, javni nastup, gostovanje u radio i TV emisijama, nastupanje i promocija aktivnosti putem društvenih mreža i drugih kanala komunikacije i pisanje saopštenja za medije.

Aktuelnosti u vezi sa projektima na lokalnom nivou promovisane su na zvaničnim sajtovima predškolskih ustanova, opština/gradova, centara za socijalni rad, portalima lokalnih medija kao i društvenim mrežama.

Neki tekstovi i priče su objavljeni i na ECEC zvaničnom sajtu i ostalim društvenim mrežama Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja.
U skladu sa usvojenim planom, imena predstavnika iz svojih lokalnih samouprava – Ambasadori projekta – objavljena su na stranici sajta Projekta https://ecec.mpn.gov.rs/?page_id=3620. Među njima su i dve predstavnice Predškolske ustanove Zrenjanin – Koordinator tima za izradu i implementaciju Projekta i pomoćnik direktora Tatjana Lojović i koordinator Projektnog tima Projekta i pedagog za fizičko vaspitanje Maja Šujica.