Foto:arhiva

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od toga, jedna nezgoda sa nastradalim licima i tri sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je lakše povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 275.500,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nepropisne radnje vozilom – jedna, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna, neustupanja prvenstva prolaza – jedna i nepropisne radnje vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 35 učesnika u saobraćaju i izdato je 149 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 20 vozača, od toga, 6 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, 3 vozača – ostala isključenja i 10 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 6 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 10 vozila, od toga, 5 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti i 4 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila