Zrenjanin- Počev od 16. marta pušten je u produkciju sistem plati.euprava.gov.rs za sve MUP-ove usluge na Portalu eUprava.

Sistem “ePlati” omogućava generisanje elektronske uplatnice za bilo koju uslugu koja sadrži jedinstveni poziv na broj odobrenja.

Puštanjem u rad ovog sistema ispunjena je dugogodišnja preporuka Saveza za eUpravu i Radne grupe Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj – NALED za elektronsko plaćanje koja se odnosila na potrebu uparivanja uplata, odnosno ukidanja obaveze dostavljanja dokaza o uplati, bar kada je reč o uslugama Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz NALED-a su ukazali da će nastaviti da insistiraju na tom prioritetu i kada je reč o drugim uslugama.

Usluga „Plati“ omogućiće građanima da umesto popunjavanja nekoliko uplatnica, preko portala eUprave kreiraju jedinstvenu uplatnicu i uslugu plate elektronski Dina, Viza, Master i Maestro karticom i integrisanim elektronskim bankarstvom.

Takođe, uplatu će moći da obave i na šalterima policijskih stanica, a biće im omogućeno i da sa jedinstvenom uplatnicom koju su dobili preko usluge „Plati“ plaćanje obave u bankama i poštama.