PODRŠKA PORODICAMA SA TROJE I VIŠE DECE- Zrenjanin prvi grad u Vojvodini koji se pridružio Pokretu za decu „Tri plus“

 

Zrenjanin- U Gradskoj kući danas su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i predsednik Pokreta za decu „Tri plus“ Vladica Gavrilović  potpisali ugovor o članstvu. Potpisivanju ugovora prisustvovali su zamenik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Radoš Pejović, načelnica Srednjobanatskog okruga Snežana Vučurević, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić, direktorka Centra za socijalni rad Olivera Lisica, direktorka Centra “Most” Nevena Montresor i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić.

Udruženje „Pokret za decu tri plus“ iz Čačka je osnovano sa ciljem pružanja podrške porodici, podsticaju rađanja i porasta nataliteta u Republici Srbiji, a njihova inicijativa i projekat „Cena minus za 3+“ je podržana i od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da Grad Zrenjanin vodi odgovornu populacionu i pronatalitetnu politiku i da se to ogleda kroz nekoliko pokazatelja, pre svega u iznosu koji grad izdvaja iz budžeta, a što je gotovo 180 miliona dinara i podsetio da je Grad u prethodnom periodu izgradio još jedan vrtić u naselju “Putnikovo” i da u našim vrtićima nema liste čekanja.

„Grad relaziju niz mera kroz različite programe, poput dodele stipendija, povlastica za prevoz učenika, besplatnog školskog pribora i mnoge druge mere koje realizujemo. Današnje potpisivanje ugovora sa Pokretom za decu “Tri plus” je još jedna u nizu mera kojima grad želi da ohrabri porodice sa troje i više dece i da doprinos u borbi protiv bele kuge. Ono što će grad uraditi jeste da ćemo, u prvoj fazi, kroz naša javna preduzeća i ustanove spremiti paletu popusta, a u drugoj fazi tražićemo da se u ovaj sistem popusta uključe i naša privatna preduzeća iz Zrenjanina“, rekao je gradonačelnik Simo Salapura i najavio da će javni poziv porodicama sa troje i više dece biti raspisan u aprilu, kao i da se dodela kartica očekuje od maja meseca.

„U Srbiji je malo prodica sa troje  dece, tek 7,8 odsto, a da bi Srbija imala isto stanovnika kao sada, potrebno je da taj procenat bude 45. Zrenjanin je inače dvadeset četvrta lokalna samouprava koja je pristupila Pokretu, a prva u Vojvodini, a cilj je da probudimo svest građana Srbije o tome koliko je alarmantna situacija. Kroz ovaj projekat će porodice sa troje i više dece dobiti ne samo kartice kojima će ostvarivati popuste, već i “Ponosnu karticu” da im se ukaže koliko je njihova uloga u ovom trenutku važna – rekao je Vladica Gavrilović.

Za više informacija o Pokretu “Tri plus” , kao i karticama pročitajte OVDE

Povezani članci

2 Comments

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap