Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i generalni direktor Ruske humanitarne misije u Beogradu Sergej Ševčuk1 potpisali su u Zrenjaninu Memorandum o saradnji, okvirni akt koji treba da postavi osnove za realizaciju krupnih humanitarnih projekata Ruske humanitarne misije u našem gradu.

Tokom prijema u Gradskoj kući i sastanka u kabinetu gradonačelnika, razgovaralo se i o konkretnim projektima koje bi Ruska humanitarna misija u skorijem vremenskom periodu trebalo da realizuje u Zrenjaninu. U tom kontekstu upriličena je i poseta objektima Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov”, kao jednog od potencijalnih primalaca donacije Ruske humanitarne misije.

Podsećamo, dr Branimir Nešić, zajedno s predstavnicima Ruskog centra za nauku i kulturu – Ruskog doma iz Beograda, posetio je Zrenjanin i pre mesec dana, kada su teme sastanka bile upoznavanje s aktivnostima tih institucija Ruske Federacije u Srbiji, podrška Grada Zrenjanina programima i projektima koje “Ruski dom” realizuje u saradnji sa Zrenjaninskom gimnazijom, kao i podrška našim učenicima koji žele da visokoškolsko obrazovanje stiču u Rusiji.

Sada se saradnja širi i na Rusku humanitarnu misiju i sigurno je da će iz ovih institucija Ruske Federacije u našoj zemlji u predstojećem periodu stizati još dobrih vesti, inicijativa i projekata.