Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura održao je danas sastanak s predstavnicima gradskih zdravstvenih ustanova, tokom kog je razmatrana aktuelna epidemiološka situacija u Zrenjaninu i još jednom upućen apel svim sugrađanima da poštuju sve mere republičkog Kriznog štaba, da se vakcinišu i time sačuvaju od zaraze i sebe i druge.

Predočen je podatak da broj zaraženih na teritoriji Srednjobanatskog okruga i Grada Zrenjanina raste i da najnoviji podaci govore o 383 aktivna slučaja u Zrenjaninu.

Bolnički kapaciteti u jedinoj gradskoj kovid-jedinici u Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” raspolažu sa 150 ležaja i dovoljni su da prime novoobolele, ali njihov broj raste i trenutno su na bolničkom lečenju 44 pacijenta.

Istovremeno, u gradu Zrenjaninu, zaključno s jučerašnjim danom, od početka vakcinacije podeljeno je 21.245 doza vakcina – 13.933 za prvu dozu i 7.268 za drugu dozu, sva četiri proizvođača dostupna u Republici Srbiji.

Imunizacija se obavlja po uhodanoj proceduri na punktovima u hali sportova “Medison” i staroj specijalističkoj poliklinici.

Istaknuto je da svi vakcinisani i nakon vakcinacije moraju da se pridržavaju epidemioloških mera, jer se dovoljan imunitet uspostavlja tek šest nedelja nakon primanja prve doze vakcine

Godinu dana nakon pojave prvih slučajeva zaraze koronavirusom u Republici Srbiji i gradu Zrenjaninu, situacija je i dalje veoma nestabilna i iziskuje poštovanje svih epidemioloških mera Kriznog štaba, odgovornost i disciplinu svih građana. Insistiranje na svemu tome, uz još jedan apel sugrađanima da se prijave za vakcinaciju kao najsigurniju meru zaštite putem E-uprave.

PRIJAVITE SE ELEKTRONSKIM PUTEM ZA VAKCINACIJU PROTIV KORONA VIRUSA