AKCIJA HAPŠENJA U ZRENJANINU I ŽITIŠTU ZBOG ŠVERCA LJUDI (VIDEO)

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, a u saradnji sa policijom Mađarske i Rumunije, uhapsili su pripadnike organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvolјen prelaz državne granice i krijumčarenje lјudi.

Policija je, na teritoriji Zrenjanina i Žitišta, uhapsila D. P. (1986), M. G. (1985) i N. G. (2000), a krivičnom prijavom obuhvaćen je i L. G. (1986), koji se trenutno nalazi na bolničkom lečenju.

Sumnja se da su osumnjičeni D. P. i M. G. predvodili ovu organizovanu kriminalnu grupu koja je organizovala nedozvolјen prelaz srpsko-mađarske i srpsko-rumunske državne granice za najmanje 45 iregularnih migranata, a u cilјu dalјeg ilegalnog prebacivanja ka zemlјama Evropske Unije.

Oni se terete da su za ovu uslugu uzimali od 80 do 500 evra po iregularnom migrantu. Takođe, kako se sumnja, na više lokacija na teritoriji Srbije su kupovali, a zatim prevozili na teritoriju Mađarske i Rumunije putnička i teretna motorna vozila, stranih registarskih oznaka, koja su korišćena za krijumčarenje migranata.

 

Prethodno, na teritoriji Mađarske i Rumunije uhapšena su tri državlјanina Srbije, pripadnika ove organizovane kriminalne grupe, koji su bili angažovani kao vozači iregularnih migranata preko teritorije ovih država.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenih je pronađeno i priveremeno oduzeto jedno putničko motorno vozilo, više mobilnih telefona i SIM kartica i 50.000 dinara. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap