Politika- „Svedoci smo ovih dana, još jednom obećanja predsednika, kako će se lično zauzeti da reši višedecenijski problem Zrenjaninaca, a to je pitanje vode. Međutim, više nego iko, Zrenjaninci su svedoci  laži predizborne kampanje osećaju, doslovce, na svojoj koži, jer imaju „privilegiju“ da se kupaju vodom u kojoj je koncetracija arsena deset puta veća nego dozvoljena. Podsetimo da arsen spada u prvu grupu kancerogena, da je toksičan i izaziva niz hroničnih oboljenja. Argument da voda u Zrenjaninu uvek imala prekomerne doze arsena, ne može umanjiti činjenicu da je ogromna opasnost za zdravlje konzumiranje iste.

Međutim šta je zdravlje Zrenjaninaca i naše dece spram predizborne kampanje SNS-a, a paradoks još veći, jer su se u kampanji koristili slogan za našu decu, a da za istu, apsolutno, ništa nisu uradili, pa čak ni jedan paketić vitamina ili flaša vode, kako to vođa voli da radi. Predsedniče, ne žive  svi u blagostanju kao napredna Srbija, podsećamo vas da u Srbiji 115000 dece živi u apsolutnom siromaštvu, a 30 odsto je u riziku da padne ispod linije siromaštva. Da, tačno je da Zrenjanin ima višedecenijski problem sa vodom, ali isto tako je tačno, da je ova Vlada milione budžetskog novca „upumpala“ privatniku,  vlasniku  fabrike vode, dakle, novac građana Vlada je delila, a za uzvrat građane lagala o navodnom početku rada sumnjive fabrike, čak i premijerka prilikom jedne posete obećava rešavanje problema i navodi tačan datum, do dana današnjeg  to se nije dogodilo. Grad pod upravom jednog čoveka, koji ima svog gazdu, vrhovnog vođu, je privatniku poverio izgradnju fabrike vode i da njome gazduje iako to nije moguće po zakonima Srbije. Napredna klika na čelu sa Goranom Kneževićem koji vlada gradom više od dvadeset godina kao „žuti“ a sada napredna perjanica, svesno uništava grad i pretvara ga u tamni Vilajet. Politika Srpske napredne stranke svodi se na prazna obećanja, gde je suštinski važno lično promovisanje. Upravo takva obećanja odigrala su se u režiji narodnog poslanika Srpske napredne stranke, od skoro, doktora Darka Bađoka, koji je osuđen za fizički napad nad našom sugrađankom. Pa se tako u listu Zrenjanin 15. jula 2016.našao naslov“ Park na izlazu iz grada“, ali sve je ostalo samo mrtvo slovo na papiru i prazno obećanje Bađoka. Slična režija bila je oko obilaznice, golf terena, akva parka, auto-puta Zrenjanin-Beograd, izmuljavanje Begeja, renoviranja seoskih puteva i mnogo čega još.

Sve je ostalo na praznim obećanjima ili lazima predizborne kampanje SNS – ke. Prava istina je potpuna drugačija. Svetionik Banata je bio gigant, koji je u sretnijim vremenima  realizovao prvo zajedničko ulaganje  sa zapadnim partnerom, sa  nemačkim „Hehstom“ izgrađena je fabrika lekova „Jugoremedija“. Prvu licencu u Evropi „Helen Kertis“ iz Čikaga dala zrenjaninskom „Luksolu“, a „Žitoproduktu“ su poverenje poklonili veliki pariski mlinovi, koji su baš tu pravili specijalne smese, a u prodaji iz ove fabrike prvi put na tržištu plasirali su se i zamrznuti proizvodi. Sada napredna Srbija i vrhovni vođa poklanja našu zemlju u zamenu za najprljaviju industriju i sa svojim saradnikom Kneževićem, Janjićem i ostalom naprednom elitom, a u martu 2020. god. grad Zrenjanin je izdao „Ling Longu“ suprotno važećim propisima dozvolu za prvu fazu izgradnje pomoćnih objekata bez procene uticaja na životnu sredinu. Napredno nema šta, ovakav režim represije trpimo već devet godine, ali rešeni da stavimo tačku na to, okupili smo se pre dve godine, odlučni da oslobodimo Srbiju od ugnjetača, tlačitelja i lopova. Pobedićemo ovaj režim i imamo plan za dan posle gde je okosnica odgovornost za sve krivce i plan za povratak pravde. Stranka slobode i pravde vratiće slobodu i pravdu građanima i to kroz dv ključna Zakona. Zakon o poreklu imovine, a to znači da će se oduzeti sva nelegalno stečena imovinina i Zakon o borbi protiv korupcije javnih funkcionera. Zato vas pozivamo da nam dajete svoje predloge, sugestije i da zajedno idemo do pobede jer mora Srbija“, rekla je Sonja Pernat član GO SSP Zrenjanin