Zrenjanin- Vakcinacija građana u naseljenim mestima na teritoriji Grada Zrenjanina počela je danas u najudaljenijem mestu od gradskog središta, Knićaninu, a nastavlja se sutra u Farkaždinu. U zdravstvenoj stanici zrenjaninskog Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” u Knićaninu danas je vakcinu proizvođača “Sinofarm” primilo 50 građana, a tim povodom to mesto posetio je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

On se na licu mesta, u razgovoru s meštanima i medicinskim radnicima u ambulanti, uverio da početak masovne imunizacije građana u naseljenim mestima protiče bez problema i da su se odazvali meštani koji nisu bili u mogućnosti da prime vakcinu van Knićanina.

Deo meštana već je vakcinisan u Zrenjaninu ili Titelu, a oni koji su danas bili u prilici da dobiju vakcinu, izrazili su zadovoljstvo što im je to omogućeno u njihovom selu.

Imunizacija će sutra biti sprovedena u još jednom mestu udaljenom od grada više od 20 kilometara – u Farkaždinu.

 

Prema najnovijim podacima Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov”, u Zrenjaninu je do danas dato 42.600 doza vakcina – 27.800 primo doza i 14.800 revakcinisanih. Najviše je dato vakcina proizvođača “Sinofarm”, ukupno blizu 27.000, dok je vakcina proizvođača “Fajzer” data ukupno u nešto više od 8.700 doza. Bez prethodne prijave, tokom tri dana kada je to bilo moguće, u Zrenjaninu je vakcinisano 456 građana.

Takođe, kada je u pitanju epidemija koronavirusom u Zrenjaninu, brojke tokom poslednjih dana ohrabruju i broj aktivnih slučajeva zaraze danas iznosi 876. Manji je i broj ležećih pacijenata u kovid delu Opšte bolnice “Đorđe Joanović” i juče je iznosio 57. Međutim, sve epidemiološke mere od strane Kriznog štaba Republike Srbije moraju se i dalje poštovati, one su i dalje na snazi, uz stalni apel i na republičkom i na lokalnom nivou da epidemija može biti zaustavljena jedino masovnom imunizacijom i što boljim odzivom građana na vakcinisanje.