Zrenjanin-  Narodno pozorište „Toša Jovanović“ igraće za vikend sledeće predstave:“GOSPODIN MOKINPOT” i „TVRDOGLAVO JAJE”.

Subota, 10. april, u 19 časova
Dramska scena (Velika sala)
„GOSPODIN MOKINPOT” (Izbavljenje iz patnje)
Peter Vajs/Goran Ibrajter, rezija Ljuboslav Majera

Bipolarni svet, pretnja nuklearne kataklizme, socijalna nejednakost, samo su neki od činilaca miljea iz kog se rađa priča o patnji ovog malog čoveka. Mokinpot, iracionalnom igrom više sile, nepravično je utamničen, suočen sa gubitkom posla, raspadom braka, osuđen da se potuca, tražeći pravdu. Rečju, uskraćen je za sve ono što čoveka čini čovekom. Nemoć je njegovo dominantno stanje, nemoć da (se) bilo šta promeni.

Ne propustite sjajnog Jovana TORAČKOG u naslovnoj ulozi, kao i Mirka PANTELIĆA, Natašu ILIN, Dragana ĐORĐEVIĆA, Dejana KARLEČIKA, Jovicu JAŠINA, Milana KOČALOVIĆA, Miljana VUKOVIĆA, Sanju NIKIĆ, Jelenu ŠNEBLIĆ ŽIVKOVIĆ i Zvonka GOJKOVIĆA u artističkim rolama, skrojenim prema rediteljskoj zamisli beskrajno maštovitog Ljuboslava MAJERE!!!

Subota, 10. april, u 11 časova
Lutkarska scena (Velika sala)
„TVRDOGLAVO JAJE”
autor: Jovan Caran

Iako je ova lutkarska predstava postavljena davne 2005. godine kao svojevrstan teatarski eksperiment u ispitivanju mogućnosti „pozorišta bez reči” – TVRDOGLAVO JAJE je predstava nesmanjene poetske svežine koju glumci Lutkarske scene rado igraju, sada već u raznim podelama i glumačkim „uskakanjima”. Predstava je osvojila pregršt festivalskih nagrada i proglašavana za najbolju u celini u mnogobrojnim međunarodnim konkurencijama.

U predstavi igraju: Petao – Danilo MIHNJEVIĆ i Andrija POŠA, Kokoška – Nataša MILIŠIĆ i Snežana POPOV, Magarac – Andrija POŠA, Jarac – Snežana POPOV, Gavran – Olgica TRBOJEVIĆ KOSTIĆ i Tatjana BARAĆ, Crv – Tatjana BARAĆ. Režija, dizajn lutaka i scenografija: Jovan CARAN, izrada lutaka: Tibor FARAGO, muzika: Danilo MIHNJEVIĆ, koreografija: Slađana PUTIĆ
Karte po ceni od 200 din za dramske i 150 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” radnim danima (osim utorkom) i subotom od 10 h do 12 h i od 18h do 20h, odnosno nedeljom, sat vremena pred početak predstave, ili rezervisati putem telefona 560-136 (biletarnica).

VAŽNA NAPOMENA:
Zbog uvedenih epidemioloških mera – nošenje maske, dezinfekcija ruku i držanje distance je obavezno. Pored toga, sve zainteresovane gledaoce molimo da karte REZERVIŠU isključivo putem telefona biletarnice (560-136) ili lično na biletarnici i da ih PREUZMU na biletarnici Pozorišta u toku nedelje, a ne na dan igranja predstave, zbog epidemioloških mera koje ograničavaju boravak ljudi u zatvorenim prostorijama, koje su donete kako bi onemogućile nebezbedna okupljanja i smanjile verovatnoću zaražavanja kovidom-19.

Pozorište zadržava pravo izmene repertoara.

Budimo odgovorni, nosimo maske!