Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, od toga, šest nezgoda sa povređenim licima i jedna nezgoda sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su teže povređena, a pet lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 370.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve, nedržanja bezbednog odstojanja – jedna, nepropisne radnje vozilom – dve, nedržanja vozila uz desnu ivicu kolovoza – jedna, neustupanje prvenstva prolaza i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 17 učesnika u saobraćaju i izdato je 77 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 20 vozača, od toga, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem psihoaktivnih supstanci, 5 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 5 vozača – ostala isključenja i 7 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 7 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, 3 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.