Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa povređenim licima.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 20.000,00 dinara.

Saobraćajna nezgoda se dogodila zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 21 učesnika u saobraćaju i izdata su 94 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 13 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod uticajem psihoaktivnih supstanci, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 5 vozača – ostala isključenja i 5 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.