Zrenjanin- Sanirani trotoari i kolski prilazi u Stevice Jovanovića koji su oštećeni tokom izvođenja radova na sanaciji havarije na kanalizacionoj mreži u ovoj ulici. Uklanjanje građevinskog otpada i nasipanje čiste zemlje na zelenim površinama biće izvršen i narednih dana. Stanovnici su dobili kvalitetnije trotoare i kolske prilaze nego što su imali ranije, a sama ulica lepši izgled.

U prvoj polovini decembra prošle godine u ulici Stevice Jovanovića u potpunosti su završeni obimni i kompleksni radovi na sanaciji havarije na glavnom vodu kanalizacione mreže u Maloj Americi, asfaltirana je putna površina i ova ulica je ponovo otvorena za saobraćaj motornih vozila. Zbog loših vremenskih uslova nije bilo moguće izvršiti sanaciju, odnosno vraćanje u prvobitno stanje, trotoara i kolskih prilaza koji su oštećeni tokom izvođenja pomenutih radova i isti su najavljeni za proleće ove godine.
Građevinski radovi na sanaciji trotoara i kolskih prilaza počeli su pre mesec i po dana, odnosno, kako je i najavljeno, čim su stvoreni povoljni vremenski uslovi, prekidani su u nekoliko navrata zbog nepovoljnih vremenskih prilika i završeni su krajem prošle nedelje.


Radovi su obuhvatali: lupanje i uklanjanje postojećih oštećenih betonskih i asfaltnih površina sa trotora i kolskih prilaza, nasipanje tampona (peska i šljunka), postavljanje armaturne mreže, šalovanje i betoniranje. Utrošeno je oko 35 m3 betona.

Ukupno je sanirano oko 60 metara trotoara sa obe strane ulice gde je došlo do oštećenja, svi oštećeni kolski prilazi i jedna bašta ugostiteljskog objekta.

U narednih nekoliko dana biće uklonjen i sav preostali građevinski otpad, odnosno stari asfalt i beton, koji je skinut sa mesta izvođenja radova. Nakon toga biće izvršeno uređenje postojećih zelenih površina nasipanjem čiste zemlje, a potom i pranje zaprljanih betonskih površina trotoara i kolskih prilaza na mestima gde se za to ukaže potreba.

„JKP „Vodovod i kanalizacija“ se zahvaljuje svim stanovnicima ulice Stevice Jovanovića na iskazanom strpljenju do završetka ovih radova, a naročito na saradnji sa našim radnicima koji su vršili sanaciju i koji su se maksimalno, u skladu sa mogućnostima, potrudili da udovolje njihovim zahtevima na obostrano zadovoljstvo.
Pored činjenice da su sanacijom havarije na kanalizacionoj mreži sprečena povremena izlivanja otpadnih voda i poboljšan sistem prikupljanja i odvođenja istih na teritoriji cele Male Amerike, ovim radovima, osim što smo ispunili obavezu vraćanja infrastrukture u prvobitno stanje, obezbedili smo stanovnicima kvalitetnije trotoare i kolske prilaze nego što su imali ranije, i verujemo da smo postigli da ulica Stevice Jovanovića dobije jedan lepši izgled i da su svi stanovnici zadovoljni urađenim“, rekao je mr Siniša Gajin, dipl.inž.men.u Rkovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.