Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio je Fudbalski klub „MSK“ u Mihajlovu i tom prilikom porazgovarao sa predstavnicima kluba koji je osnovan 1957. godine.

 

 

Klub je nastao na inicijativu meštana koji sami vode brigu o njemu, ali kako bi se funkcionisanje podiglo na viši nivo neophodna su dodatna ulaganja. To je bio razlog da ih poseti prvi čovek grada Zrenjanina Simo Salapura i bolje se upozna sa problemima koje tište meštane Mihajlova.

 

 

 

U klubu postoje dve selekcije, koja čini oko tridetak dečaka od kojih je mlađa selekcija iz susednih sela Jankov Most i Torak. Iako se klub suočava sa postojećim problemima ostvaruju dobre rezultate. Svlačionica koju sami održavaju u korektnom je stanju, međutim, zahtevi su veći a kapaciteti manji i trenutno je najpotrebnije da se napravi još jedna prostorija za što uspešniji rad, priča predsednik FK „MSK“ Makan Jožef.

 

 

 

 

– Jedna kompletna prostorija bi nama mnogo olakšala funkcionisanje, koja će sadržati sve potrebne prateće elmente. Ovo ulaganje je važno kako za klub, tako i za sve meštane i razvoj sporta u selu – rekao je Jožef i dodao da su u prethodnoj 2020. godini ostvarili odlične rezultate, što ih je dovelo do višeg ranga.

Opredeljenje lokalne samouprave su ulaganja u sportsku infrastrukturu kako u gradu, tako i u svakom selu. Grad Zrenjanin će u svakom selu ulagati u ono za šta se meštani izjasne da im je neophodno, kaže gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

 

 

 

-Da se ulaganja u ovo mesto isplati, potvrđuje broj dece koja treniraju. U godini kada smo Evropski grad sporta potrebno je posebnu pažnju posvetiti naseljenim mestima gde je jedan veliki resurs sporta za naš grad. Raduje me činjenica da FK „MSK“ dobro funkcioniše i da poseduje dosta potencijala. Ono što je možda najvažnije, postoje ljudi koji vole ovaj klub i zato je potrebno da im loklna samouprava pomogne, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

 

 

 

Zaključak sastanka je da će se u narednom periodu raditi intezivno na realizaciji dogovorenih planova. Nakon obilaska, deca su od gradonačelnika na poklon dobila lopte i čunjeve.