Zrenjanin- Projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje – S’ osmehom u vrtić“ realizuje Grad Zrenjanin sa partnerima, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Svetske banke.

Partneri na projektu su Predškolska ustanova, Centar za socijalni rad grada Zrenjanina, Crveni krst, Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, Opšta bolnica „Dr Đorđe Joanović“ i Udruženje „Ostanimo budni“.

Projekat ima za cilj unapređenje dostupnosti, kvaliteta i jednakosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete od njegovog rođenja do 6,5 godina, a naročito za decu iz osetljivih grupa.

 

U okviru četvrtog cilja projekta, Jačanje kapaciteta institucija i organizacija u JLSU za pružanje usluga deci i porodicama iz osetljivih društvenih grupa, u Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ je adaptiran i opremljen prostor za realizaciju pregleda dece kod fizijatra uzrasta 5,5 do 6,5 godina iz grada Zrenjanina kao i iz svih naseljenih mesta, a u sklopu redovnog pregleda dece za polazak u prvi razred osnovne škole.

 

Saradnja institucija u našem gradu Predškolske ustanove, Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ i Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“ iz Melenaca, pružila je mogućnost roditeljima i deci da jedan od obaveznih pregleda dece za polazak u školu bude dostupniji i praktičniji.

 

Izvor:zrenjanin.rs