Zrenjanin- Prvi celovečernji koncert Gradskog dečjeg hora Kulturnog centra Zrenjanina biće održan u nedelju, 27. juna u Atrijumu Narodnog muzeja.

Na programu je dečja umetnička muzika iz opusa Vere Milanković, Dimitrija Golemovića, Zlatana Vaude, Darka Kraljića, Irine Denisove i dr. autora. Dirigentkinja hora je Senka Milisavljević a muzičku pratnju čine Tina Nikolovski (klavir) i Vesna Vučurević (flauta). Koncert počinje u 19 sati. Ulaz je slobodan.

Program se organizuje u okviru manifestacije “Nedelja kulture”.

 

Hor okuplja talentovanu i muzikalnu decu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, koja pokazuju posebnu nadarenost za muziku. Pevanjem u horu  deca razvijaju svoje talente, uče muziku i upoznaju se sa svim žanrovima umetničke muzike. Na reportoaru se nalaze različite vrste muzike  od svetovne, duhovne, filmske, narodne, starogradske, moderne do jazza i rokenrolla.

Hor krasi izrazita karakteristična boja i moćan zvuk uz tačnu i prefinjenu intonaciju, lakoća pevanja uz posebnu nadahnutost i emociju koja se ogleda u izuzetnom odnosu i razumevanju dirigenta i malih pevača.

Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina do sada je osvojao vredne nagrade, beleži veliki broj nastupa, snimanje značajnih  video spotove i sastavni  je deo gradske umetničke scene.

Horom diriguje magistar umetnosti Senka Milisavljević. Stalna korepetitorka hora je prof. Tina Nikolovski a muzički saradnici i korepetitori su: magistar umetnosti, flautistkinja Vesna Vučurević i prof. Milan Milisavljević.