Zrenjanin- U saradnji sa Ambasadom Meksika u Srbiji Kulturni centar Zrenjanina  od 29. jula do 11. avgusta organizuje izložbu “Naša prava na našim rečima”.

Ambasada Meksika i Kulturni centar Zrenjanina pozivaju vas da uživate u izložbi Naša prava na našim rečima koja pruža priliku da se gledaoci svih starosnih grupa povežu i razmišljaju o ljudskim pravima koja svi mi imamo zbog jednostavne činjenice da što smo ljudi, i što stoji u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima koju je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija u Parizu, 10. decembra 1948.

Izložba Naša prava na našim rečima omogućava nam da na jednostavan i dostupan način upoznamo ljudska prava koja se moraju efikasno i univerzalno primenjivati među svim narodima i među svim društvenim grupama. Njena estetika dozvoljava da deca, mladi ili bilo koja osoba koja je zainteresovana može da razume značenje 30 članova koji čine Univerzalnu deklaraciju, uz prijatne i ilustrativne grafike. Izložba vam omogućava da pročitate tekst svakog člana na srpskom i španskom jeziku.

Izložba Naša prava na našim rečima promoviše održavanje globalnog mira i olakšava stvaranje svesti o poštovanju i zaštiti ljudskih prava kod devojčica, dečaka i mladih širom sveta.

Meksiko i Srbija su posvećeni miru i skladnom suživotu između naših društava. Kroz ilustracije meksičke umetnice Margarite Sada i adaptacije tekstova meksičke spisateljice Marije Jolande Arguello, smanjuje se fizička udaljenost koja nas razdvaja i mi stvaramo razigrani, široki, inkluzivni univerzum koji nas sve obavija i pokazuje nam principe koji treba da vode ljudske odnose; uče nas da su svi ljudi slobodni i da vredimo, da se prema nama mora postupati pošteno i jednako, bez obzira na naše razlike, i da nam niko ne može oduzeti ta prava.

 

Otvaranje izložbe zakazno je u četvrtak, 29. jula u 19 sati. Publici će se obratiti predstavnici meksičke ambasade, gradske uprave i zrenjaninskog Kulturnog centra.P

Program otvaranja emitovaće se uživo i na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva za realizaciju projekta „Klikom do zrenjaninskih vesti.“