Zrenjanin- Promocija romana Ane Vučković, „Yugoslav“, koji se našao u ovogodišnjem finalnom izboru za NIN-ovu nagradu, će se održati u sredu, 19. februara, s početkom u 19h u velikoj sali biblioteke, a uz autorku, o romanu će govoriti urednici Partizanske knjige, Srđan Srdić i Vladimir Arsenić.
„Često na granici poezije, roman „Yugoslav“ predstavlja dirljivo susretanje sećanja na kraj socijalizma i uspomene na prerano preminulog oca, kao i sliku dva bola, onog zbog neumitnosti gubitka najbližih, i onog zbog bezumnog političkog i istorijskog slepila koje je sahranilo Jugoslaviju. Roman istovremeno meditativan, psihološki, angažovan i ličan, knjiga o kojoj  će se u narednim mesecima ozbiljno i često razgovarati“.
Ana Vučković (udato Denčić) rođena je 1984. u Beogradu. Završila je dramaturgiju, a zatim i master studije filmologije, na Fakultetu dramskih umetnosti. Objavila je nekoliko knjiga: Epoha lipsa juče (2003), Lust ‘n’ Dust (2004), Plišani soliter (2007), Surfing Serbia (2012), Yugoslav (2019). Novinarka je Radio Beograda 2 i kolumnistkinja City Magazina.
Odlomak iz romana pročitajte na linku: