Foto:OKS

Sport- Prva takmičarka Olimpijskog tima Srbije koja je nastupala na Igrama u Tokiju ostvarila je zacrtani cilj za današnji dan. Veslačica Jovana Arsić veslala je kvalifikacionu trku u disciplini skif u 10.20 časova po lokalnom vremenu (03.20 po srednjeevropskom vremenu) i trku završila na trećem mestu, što joj je donelo plasman u četvrtinu finala.

 

Jovana je trku završila sa vremenom 7:46.74, a ispred nje bile su takmičarke iz Holandije i Novog Zelanda.

Nakon trke Jovana je za sajt Olimpijskog komiteta Srbije izjavila da je zadovoljna i da je najvažnije da je ispunila svoj cilj.

– Zadovoljna sam kako sam izveslala trku. Četvrtina finala me očekuje u ponedeljak, videla sam da imam snage i sledeći cilj je plasman u polufinale. Možda sam na kraju veslala rezervisano, želela sam da sačuvam snagu za naredne trke. Ovo je više bilo upoznavanje sa stazom i konkurencijom. Bilo je i malo treme jer je ovo moj prvi nastup na Olimpijskim igrama, i zbog karantina u kojem smo bili dve nedelje gde smo izgubili mnogo treninga – izjavila je nakon završetka kvalifikacione trke Jovana Arsić.

Jovana na stazu opet izlazi u ponedeljak u prepodnevnim časovima po lokalnom vremenu, kada je očekuje trka četvrtine finala.

Tekst i foto: Olimpijski komitet Srbije