Foto:arhiva

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 3 saobraćajne nezgode sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je teže povređeno, a 4 lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 195.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, neustupanja prvenstva prolaza i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna i nepropisne radnje vozilom – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 42 učesnika u saobraćaju i izdata su 337 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 36 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, 9 vozača – ostala isključenja i 24 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 3 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila.