Zrenjanin- U Kulturnom centru Zrenjanina u ponedeljak, 23. avgusta u 19 sati otvara se izložbaDan posle sutra„, izložba radova iz umetničke zbirke Centra za likovno obrazovanje iz Beograda.

Likovni centar poznat pod nazivom Šumatovačka napravio je izbor radova iz zbirki svojih kolekcija i  predstavlja presek prikupljačke delatnosti škole, koja se na umetničkoj mapi Srbije pozicionirala u domenima savremenog vizuelnog stvaralaštva, u različitim umetničkim medijima.

Postavka koja se izlaže u Zrenjaninu i sadrži oko 22 rada, a neki od autora koji se predstavljaju na izložbi su Mileta Prodanović, Gabriejel Glid, Uroš Đurić i dr.

 

 

 

O Centru – Šumatovačka

Kolekcije Centra za likovno obrazovanje – Šumatovačka se baziraju na praćenju savremenih tokova srpske likovne scene, sa kritičkim, društveno angažovanim ili ličnim umetničkim pristupom, pre svega mladih autora koji su svoje likovne rukopise stekli ili nadogradili u samoj školi i umetnika strarijih generacija, sa već formiranim izrazom angažovanih na polju edukacije unutar škole…

 

 

Na FB strani KCZR – uživo –  otvaranja izložbe

Izložba će biti otvorena do 1. septembra, a program otvaranja, 23. avgusta, može da se prati i na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina od 19h.

 

 

Radno vreme izložbenog salona KCZR: svakog dana od 8 do 21h

 

Više o centru za likovno obrazovanje – Šumatovačka i izložbi možete pogledati i na sajtu Kulturnog centra Zrenjanina https://kczr.org/23-08-izlozba-radova-iz-umetnicke-zbirke-centra-za-likovno-obrazovanje/