Vesti- Dana 26.08.2021. godine, Viši javni tužilac u Zrenjaninu podigao je optužnicu protiv okrivljenog S.J.(1957) iz Vršca, zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Naime, okrivljeni je dana 11.06.2021. godine, na području Republike Srbije, vršio nelegalan tranzit kroz zemlju, 11 lica, migranata, i to 10 državljana Avganistana i 1 državljanina Pakistana, a u nameri da istima omogući nelegalan prelazak granice sa Rumunijom i ulazak na prostor Evropske unije, te sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, tako što je po prethodnom dogovoru sa jednim stranim državljaninom, došao svojim teretnim vozilom u blizini naseljenog mesta Ritovi kod Vršca, gde ga je čekala ugovorena grupa migranata, te je iste smestio u prtljažni deo vozila, koji nije bio namenjen za prevoz putnika, a potom ih vozio ka granici sa Rumunijom, za šta je od istih naplatio 200 evra.

Dolaskom do naseljenog mesta Šurjan, zaustavljeni su od strane policijskih službenika nadležne područne policijske uprave.