Zrenjanin- Pogrebna služba JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, nalazi se u centru grada, u Svetosavskoj ulici br. 25, kao i prodavnica pogrebne opreme, koja je snabdevena kompletnim asortimanom neophodnim za obavljanje ceremonije sahrane.

Servis je svih građana i dostupna im je 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji  i građani u celini na jednom mestu mogu obaviti sve aktivnosti vezane za organizaciju čina sahrane i kupovinu pogrebne opreme.

Informacije vezane za delatnost Pogrebne službe, mogu se dobiti putem telefona 023/561-473 i 023/525-737, a po isteku radnog vremena, građani nam se mogu obratiti pozivom na dežurni  broj telefona 066/866-03-00.

Dežurne ekipe Pogrebne službe  će, odmah po prijemu poziva, izaći na lice mesta i u tim, za građane bolnim i potresnim momentima, pružiti im svu neophodnu pomoć i svaku potrebnu uslugu.

„Odlukom o upravljanju grobljima, sahranjivanju i vršenju pogrebnih delatnosti ( „Sl.list grada Zrenjanina“ br. 18/19) čl.2., propisano je da komunalnu  delatnost upravljanja grobljima i sahranjivanja, kao delatnost od opšteg interesa, obavlja JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin. Preduzeće obavlja poslove uređivanja i održavanja grobalja kao i druge pogrebne delatnosti. Usluge sahranjivanja i održavanja grobalja obavljamo na sedam  grobalja u Zrenjaninu i na tri groblja u naseljenom mestu Melenci, a uslugu sahranjivanja vršimo u naseljenim mestima: Elemir, Lukićevo, Klek, Aradac, Ečka i Lazarevo. U ostalim naseljenim mestima uslugu sahranjivanja vršimo po angažovanju od strane Mesne zajednice ili srodnika preminulog lica“, rekao je v.d.direktora JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin Nemanja Milinković dipl.ing.građevinarstva

 

„Tokom redovne kontrole grobalja, primećeno je da su pojedina  grobna mesta zapuštena, neuređena, iako ista imaju korisnike koji su u skladu sa citiranom Odlukom  dužni da ih održavaju i da se o njima staraju. Kako u svom radu nastojimo da poboljšamo kvalitet usluga koje pružamo našim korisnicima, onim  korisnicima koji nisu u mogućnosti da brinu o održavanju grobnog mesta (zbog bolesti, starosti, promene prebivališta ili iz nekih drugih razloga) kao i onim korisnicima koji  žele da im grobno mesto bude održavano profesionalno i na najbolji mogući način uređeno, JKP „Čistoća i zelenilo“ nudi uslugu uređenja grobnih mesta na godišnjem nivou.Ova usluga podrazumeva uređenje grobnog mesta jednom mesečno po povoljnim cenama. Tako, cena uređenja grobnog mesta bez ploče, na godišnjem nivou iznosi 4.693,37 dinara (uređenje obuhvata šišanje i čupanje trave, okopavanje i grabuljanje istog, pranje okvira i spomenika, odnošenje smeća i čišćenje snega u zimskom periodu), a cena uređenja grobnog mesta sa  pločom, na godišnjem nivou iznosi 3.097,62 dinara (uređenje obuhvata pranje okvira, ploče i spomenika, odnošenje smeća i čišćenje snega)“, rekao je Nemanja Milinković.

Informacije koje se odnose na  uslugu uređenja grobnog mesta, zainteresovani građani mogu dobiti u prodavnici pogrebne opreme radnim danima od  7 do 21 čas, subotom od 7.30 do 20.30 časova i nedeljom od 8 do 16 časova, kao i u kancelariji Pogrebne službe, svakog radnog dana od 7-15 časova.

„Takođe, na istim mestima mogu dobiti i informacije koje se odnose na kupovinu uređenih grobnih mesta sa mermernim okvirom  i porodičnih grobnica sa spomen obeležjem, uz mogućnost odloženog plaćanja na više mesečnih rata.Isto tako, u kancelariji Pogrebne službe  građani mogu podneti zahteve za prevod prava korišćenja na  grobnim mestima, izdavanje potvrde o korišćenju grobnih mesta i porodičnih grobnica za potrebe ostavinske rasprave, izvršiti obnovu ugovora o korišćenju grobnih mesta, prijaviti promenu adrese korisnika grobnih mesta,  neposredno predati žalbe, molbe i reklamacije vezane za pogrebne usluge, kao i predati molbe za izvođenje kamenorezačkih radova“, naglasio je Nemanja Milinković.

Reklamacije, žalbe i molbe mogu se uložiti i putem e-mail adrese: reklamacije@jkpciz.co.rs, na telefon 023/523-640, preko besplatne info linije 0800/000-023, kao i dolaskom u sedište preduzeća u Beogradsku ulicu br.17, a odgovor na iste građani će dobiti u roku od 8 dana, odnosno najkasnije u roku od  15 dana, u slučaju potrebe za produženjem opredeljenog roka, u skladu sa važećim propisima.