Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od toga dve nezgode sa povređenim osobama i jedna nezgoda sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama tri osobe su zadobile lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 180.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve i neustupanja prvenstva prolaza – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 19 učesnika u saobraćaju i izdata su 134 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 18 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 4 vozača – ostala isključenja i 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 6 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 2 vozila jer nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 3 vozila zbog tehničke neispravnosti.