Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 3 saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom.

Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 140.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, neustupanja prvenstva prola – jedna i nepropisne radnje vozilom – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 28 učesnika u saobraćaju i izdato je 166 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 23 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača – ostala isključenja, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 5 vozača zadržano u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, a 2 vozača su zadržana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 6 vozila, od toga, 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 4 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.