Zrenjanin- Jesen je počela i uskoro nas očekuju niske temperature. Ljubitelji cveća, ovih dana,  su u nedoumici kako da svoje sobne biljke pripreme za novo godišnje doba.

U centru Zrenjanina u toku je Jesenja cvetna pijaca. Posetioci  tokom trajanja manifestacije do 30. septembra, u periodu od 8 do 20 časova, mogu da vide i kupe najraznovrsniju ponudu sadnica, rezanog cveća, opremu za sadnju i baštu, ali i da dobiju savete o nezi biljaka.

Savete kako da vam biljke ostanu lepe i zdrave, ali i  oplemene  životni prostor u toku jeseni i zime za naš portal izneo  je Milan Cap dugogodišnji uzgajivač cveća iz Kaća.

„Sobne biljke treba uneti početkom jeseni, pre nego što noćna temperatura bude ispod 10 stepeni. Ukoliko se unesu kasnije, kada već počne grejna sezona, biljka doživi stres i dolazi do opadanja listova i cvetova i potrebno im je više vremena za oporavak i lep izgled.  Ne treba presađivati sobne biljke u jesen, već samo u proleće. Unosite biljke takve kakve jesu, nekima je samo potrebno orezivanje. Tokom zime se smanjuje zalivanje i to treba činiti jednom mesečno“, rekao je Milan Cap.

„Ovog puta deveta po redu Cvetna pijaca u našem gradu. Manifestacija koja svaki put izmami osmeha našim sugrađanima. Turistička organizacija grada Zrenjanina ima jako lepu saradnju sa Dušanom Kontićem iz Sombora, koji je ceo svoj život posvetio biljkama i uređenju bašti i terasa. Svoje proizvode predstavlja preko 35 proizvođača cveća i sadnica“, rekla je direktorka Turističke organizacije grada Zrenjanina, Sanja Petrović.