Zrenjanin- Publiku tokom oktobra u Kulturnom centru očekuju predstave, bioskopske projekcije, dečji programi, izložbe, koncerti…

 

BIOSKOPSKI REPERTOAR KULTURNOG CENTRA

Film: „Pucnji u Marseju“

Film „Pucnji u Marseju“ prikazivaće se u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od subote, 9. do utorka, 12. oktobra u dva terminima od 18 i od 20 časova. Cena ulaznice je 250 dinara a karte će se prodavati na biletarnici Kulturnog centra pre početka projekcije.
Filmsku režiju i scenario uradio je Gordan Matić a uloge tumače Svetozar Cvetković, Vladimir Aleksić, Tihomir Stanić, Strahinja Blažić, Đorđe Đoković, Nikola Šurbanović, Gordan Kičić i dr.

O filmu:
Film „Pucnji u Marseju“ (Srbija, 2021, 74′) prati sudski proces teroristima Zvonimiru Pospišilu, Miju Kralju i Ivanu Rajiću, koji su bili saučesnici atentatora Vlade Georgijeva Černozemskog, koji je ubio kralja Aleksandra od Jugoslavije i ministra spoljnih poslova Francuske Luja Bartua 9. oktobra 1934. godine u Marseju (Francuska).
– Kroz rekonstrukciju i dramatizaciju pravog procesa, ali i kroz ono što je izostavljeno tokom suđenja, ispričana je sudska drama najbliža istini o samom suđenju ali i epilog po evropski mir…

 

STENDAP KOMEDIJA NEŠE BRIDžISA

Stendap komedija (Stand-Up comedy) „Šifra F40.01“ Neše Bridžisa biće izvedena u petak, 15. oktobara. Veče jednog od najpoznatijih i najpopularnijih komičara ovog žanra počinje na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u 20 časova.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od 1. oktobra, svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 700 dinara.

O predstavi se navodi sledeće:
„Strah, prastari neprijatelj čoveka, koliko nas gura napred i ukazuje na potencijalnu opasnost za koju moramo biti spremni, tako nas i blokira i parališe ako se predugo zadrži u nama. Neša nam kroz ovu predstavu ukazuje na razliku između realnog i nerealnog straha kroz lična iskustva, satirično iz prve ruke, objašnjava prevazilaženje raznoraznih životnih situacija u kojima se i sam našao. Predstava „F40.o1“ je zapravo Nešina dijagnoza, a koja je vaša dijagnoza saznajte dolaskom na predstavu, gde će upravo Neša pokušati da razbije strahove i učiniti da na njih gledate iz jednog potpuno novog ugla i da sa predstave odetete sa totalno drugačijim pogledom na strah…“

O Neši Bridžisu:
„Nenad Danilović, poznatiji pod pseudonimom Neša Bridžis jedan je od najpoznatijih i najpopularnijih srpskih stendap komičara, samim tim jedan je od utemeljivača srpske stendap scene .
Rođen je u Beogradu, na Čuburi, 19. aprila 1980. Komedijom se bavi, kako sam kaže, još od malih nogu, a profesionalni angažman je započeo 2010. godine. Proslavio se pesmom „Ej, Riki Martine“. Danas, iako ga nikada nije zapisao, ima preko osam sati teksta sa kojim naizmenično nastupa i koji je podeljen u šest predstava: “Život“, “Plajlista“, “Film“, “Muško-ženski odnosi“, „F40.01“ i „Priča u nedogled“. Majstor je imitacija i odličan improvizator. U dosadašnjoj karijeri održao je preko 3000 profesionalnih nastupa.
Sa svojim predstavama je obišao celu Srbiju i Evropu a i pored straha od letenja, publika je imala priliku da ga vidi i u Australiji. Ljubitelji stendap komedije iz regiona jako dobro znaju Nešu Bridžisa. Bio je gost na velikom broju festivala u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori… Pored prestižnih festivala bio je učesnik treće sezone poznatog šou programa «Tvoje lice zvuči poznato» i osvojio treće mesto.
Za njegove večeri komedije uvek se traži karta više.»

KONCERT GRUPE „MAGAZIN“

Na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 3. novembra biće održan koncert poznate pop grupe „Magazin“. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra od 1. oktobra, svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice, u zavisnosti od mesta sedenja, iznosi 1300, 1500 i 2000 dinara.

Grupa „Magazin“ koja preko trideset godina postoji na jugoslovenskoj a sada na regionalnoj muzičkoj sceni sa poznatim hitovima, singlovima i albumima pleni pažnju publike i ulazi u grupu autora i izvođača popularne evergrin muzike koju podjednako slušaju i vole sve generacije…

Koncert počinje u 20 časova.

– Dodatne informacije o prodaji karata:
– 023/566-712
– 063/562783

ONLAJN DEČJI PROGRAM

– Svake subote u 10 časova
– Fejsbuk strana Kulturnog centra

Svake subote u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održava se dečji onlajn program. Program se organizuje sa osnovnim ciljem sagledavanja velikog broja pitanja i pružanja odgovora kroz niz praktičnih saveta koji su važni za razvoj deteta i pomažu roditeljima u njihovom odrastanju. Radionice su kreativne i edukativne i pored savladavanja niza veština pružaju i saznanja iz raznih oblasti života, komunikacije, istorije grada, zdravlja i opšte kulture.

– Predviđen raspored održavanja radionica:
SUBOTA, 2. OKTOBAR
– Radionica umetničkog studija „Kolorino“ sa Sanelom Dunđerski

SUBOTA, 9. OKTOBAR
– Radionica psihoterapeuta i master defektologa Tanje Todorović
SUBOTA, 16. OKTOBAR
– Poseta stomatologu Dečjeg dispanzera i razgovor na temu prevencije karijesa
SUBOTA, 23. OKTOBAR
– Radionica logopedkinje Done Podunavac
SUBOTA, 30. OKTOBAR
– Radionica na temu kućnog budžeta i načinima raspolaganja novcem

U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org

 

 

– Dečji program – filmska muzika
– Muzika i filmske priče o avanturama, prijateljstvu i altruizmu
– Subota, 9. oktobar
Program pod nazivom: Live Soundtrack 58 – Junior Soundtrack

U subotu, 9. oktobra u Kulturnom centru Zrenjanina održaće se multimedijalni dečji program pod nazivom Live Soundtrack 58 – Junior Soundtrack koji će sadržati uživo izvođenje muzičkih numera za šest kratkih, animiranih filmova. Predviđeno je da se program realizuje u Velikoj sali od 16.30 do 17.30 časova, a u slučaju da vremenske prilike dozvole pomerićemo vreme i mesto početka te će se događaj organizovati na otvorenom, u Amfiteatru Kulturnog centra od 19 do 20 časova. Ulaz je slobodan.

O programu i učesnicima
Live Soundtrack je događaj za filmsku muziku, koji je, kroz prikazivanje retko viđenih ostvarenja kratkog eksperimentalnog filma i animacije, a okupljanjem muzičara iz elektronskih, ambijentalnih i elektro-akustičnih krugova, tokom 50+ događaja (2014-2021), postao izvor kontinuirane podrške nezavisnoj muzičkoj i filmskoj sceni.

Tokom 2021. godine, Live Soundtrack je otpočeo novu sezonu događaja, sa prikazivanjem filmova izabranih na konkursu putem platforme FilmFreeway, i trenutno je na regionalnoj turneji. U svom 58. izdanju, Junior saundtrek program je okupio muzičare sa zrenjaninske i beogradske scene koji će po prvi put izvesti program koji je namenjen mlađoj publici. Filmovi u ovoj programskoj celini se tiču fantastičnih avantura i poučnih priča o altruizmu i prijateljstvu, a neke od njih su radili i autori koji su osnovnoškolskog uzrasta.

Program će predstaviti kustos događaja, Marko Milićević.
O programu možete pogledati i na sajtu: www.livesoundtrack.co

 

Redosled filmova:

Lali Kataguases – «Moj najbolji prijatelj» (Brazil, 2018, 14’)
Usamljeni dečak je udahnuo život svom najboljem (imaginarnom) prijatelju.

Mohsen Rezapur – «Pojedeno» (Iran, 2018, 7’)
U svetu u kojem svi jedu jedni druge, jedno od stvorenja pronalazi način da preživi, te nakon što ga pojedu, nastavlja da živi u vučjem stomaku.

Anastasija Šinkarenko – «Čarobna glava» (Ukrajina, 2020, 4’)
Priča o neverovatnoj Čarobnoj glavi koja je spasila ptice i životinje od zlikovaca. Nije samo kaznila zlikovce, već im je i podarila i ljubazna srca

Paulo Niza – «Svetlost» (Brazil, 2020, 4’)
Šetajući gradom kako bi prikupio energiju, ARC Robot pronalazi svica zarobljenog unutar mašine koja mu ispija vitalnu energiju. ARC ne okleva da pomogne insektu. Shvativši da svitcu ponestaje snage za opstanak, robot prenosi poslednji atom svoje energije za spasavanje njegovog života.

Bendžamin Bartelemi – «Slon na Mesecu» (Francuska, 2019, 9’)
Pariz noću. Olujno je i pada kiša. Grom pada na saobraćajni znak za hendikepirane osobe. Zbog struje, čovek sa sobraćajnog znaka u invalidskim kolicima pao je na zemlju i oživeo. Budući da mu sve u ovom turobnom kišnom svetu predstavlja potencijalnu opasnost, odlučuje da otputuje na Mesec ukradenim balonom.

Antonio Pereira – «Lovac na džinovsko drveće» (Brazil, 2019, 10’)
Dečak koji se igra u dvorištu svoje kuće otkriva zakopan sanduk i njegovu tajnu: muškarci su prodavali džinovsko drveće najmoćnijim kraljevima… Dečak uz pomoć svog prijatelja lisice odlazi u lov na džinovsko drveće za koje je verovao da je zarobljeno na nebu.

 

KONCERT ANSAMBLA ZA SAVREMENU MUZIKU

Velika sala Kulturnog centra Zrenjanina
Sreda, 13. oktobar – 20 časova

Koncert anasambla za savremenu muziku – Studio 6 biće održan na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 13. oktobra u 20 časova. Savremeni klasik, close-up, je rezultat višegodišnje bliske saradnje između britanskog kompozitora Ričarda Bereta i Ansambla Studio 6, u kome izvođači imaju izuzetnu ulogu, stvarajući delo svaki put iznova, i čineći ga vitalnim i uvek novim, redovno ubacujući svoj sopstveni kreativni materijal unutar postojeće ispisane partiture. Koncert je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i deo je ansamblove nove koncertne sezone.
– Ulaz na koncert je slobodan.

 

 

 

Više o programu, učesnicima i ansamblu pogledajte u nastavku:

 

Richard Barrett + Ansambl Studio 6
close-up

 

Program izvođenja:

tendril za harfu i elektroniku
codex I za ansambl
pauk za trubu i harmoniku
codex XII za ansambl
nachtfalter za blokflautu, violončelo, harfu, elektroniku
šuma za ansambl

– Koncert u trajanju od 65 minuta, bez pauze.

Učesnici:

Richard Barrett (Ričard Beret) elektronika
Karolina Beter blokflauta
Vladimir Blagojević harmonika
Ivana Grahovac violončelo
Nenad Marković truba
Milana Zarić harfa

 

O programu:

Richard Barrett + AnsamblStudio 6 = close-up
Virtuozni domaći ansambl za savremenu muziku Studio 6 je premijerno izveo ovaj ciklus od šest komada za šest muzičara 2016. godine. Close-up je posvećen Ansamblu Studio 6, koji je do danas ovo jedinstveno delo predstavio publikama širom Evrope, ali i u Beogradu, NovomSadu i Kragujevcu.

Ovog oktobra, Studio 6 izvodi komad premijerno u Nišu i Zrenjaninu, u okviru svoje nove koncertnesezone 2021,podržane od Ministarstva kulture i informisanja. Koncerti će ujedno biti i uživo snimljeni za CD, kojiće 2022. Godine izdati britanska izdavačka kuća Divine art recordings group.

Ciklus se sastoji od šest stavova, za različite sastave u okviru ansambla, a svaki od njih istražuje drugačije aspekte odnosa između komponovanih i spontanih-improvizovanih muzičkih akcija, dok živa elektronika obuhvata raznoliku paletu zvukova, od takozvane fixed media do instrumentalnih semplova.
Dok samo delo nije programsko niti ilustrativno, kompozitor se u tretiranju muzičkog materijala inspiriše prirodnim i biološkim fenomenima, na šta ukazuju naslovi pojedinačnih komada, kao što su tendril (jedan vid puzavice), pauk, ili šuma.

Savremeni klasik, close-up, je rezultat višegodišnje bliske saradnje između britanskog kompozitora i vizionara Ričarda Bereta i Ansambla Studio 6, u kome izvođači imaju izuzetnu ulogu, stvarajući delo svaki put iznova, i čineći ga vitalnim i uvek novim, redovno ubacujući svoj sopstveni kreativni materijal unutar postojeće ispisane partiture.

Ričard Beret (Richard Barrett) je međunarodno aktivan kao kompozitor, improvizator na elektronici, kao i profesor na Kraljevskom konzervatorijumu u Hagu (Institut za sonologiju) i na Akademiji kreativnih i izvođačkih umetnosti u Lajdenu (Holandija). Njegove kompozicije se izvode širom sveta, i obuhvataju solističke, kamerne, i orkestarske partiture široke palete izražajnih sredstava – od strukturisane improvizacije do kompleksnog notnog zapisa, od akustičnih instrumentalnih kompozicija do inovativne upotrebe digitalnih tehnologija. Njegova muzika je zabeležena na preko 40 nosača zvuka.
richardbarrettmusic.com/ (http://richardbarrettmusic.com/)

Ansambl Studio 6
Kolektiv muzičara sa bazom u Beogradu i Novom Sadu, nastao je 2012. godine. Umetnički rukovodilac je harfistkinja Milana Zarić. Nakon deset godina postojanja, važi za vodeći ansambl za savremenu umetničku muziku na domaćim prostorima. Ostvarili su brojne nastupe u zemlji i inostranstvu (Velika Britanija, Švajcarska, Hrvatska, Francuska), na festivalima, kao i sopstveno organizovanim koncertnim serijama širom Srbije. Ansambl je za svoje koncertne sezone redovno podržan od Ministarstva kulture i informisanja, a podržale su ga i mnoge druge renomirane domaće i evropske fondacije i institucije.
Ansambl je modularan i publikama predstavlja raznoliku paletu programa koji mahom pripadaju muzici stvorenoj posle 1960. godine, od modernih klasika, do eksperimentalnih muzičkih praksi sa početka 21. veka.
Sarađivali su sa brojnim renomiranim međunarodnim kompozitorima, likovnim i konceptualnim umetnicima, video i zvučnim autorima. Ansambl okuplja muzičare iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca i šire, sa bogatim međunarodnim iskustvom, kako na poljima savremenih muzičkih praksi, tako i na značajnim pozicijama na visokim umetničkim školama, simfonijskim orkestrima i ansamblima za ranu muziku u zemlji.
Umetnički cilj ansambla je da redovnim koncertima i edukacijom domaće publike doprinese promociji novih svetskih tendencija na domaćim prostorima, kao i popularizacija domaće umetničke muzike u Evropi i svetu.
studio6.st (http://studio6.st)

IZLOŽBA FOTO KLUBA CD 13 „SVEDOCI TRADICIJE“

Nakon julske izložbe foto kluba CD13 na kojoj su predstavljene fotografije nastale u okviru projekta «Svedoci tradicije», pred zrenjaninsku javnost od 14. oktobra do 3. novembra izlažu se fotografije nastale u drugom delu godine. Postavku će činiti oko 60 fotografija kojima se ne samo ostvaruju zadati fotografski parametri već se fotografi bave i očuvanjem kulturne baštine nastale u seoskim sredinama.

Projekat „Svedoci tradicije“ foto kluba CD13 koji je rezultirao izložbom realizovan je uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice AP Vojvodine a zrenjaninska izložba se organizuje u saradnji sa Kulturnim centrom.

Izložba se otvara u četvrtak, 14. oktobra u 19 časova a publika pored dolaska na otvaranje, program može uživo da prati i na Fejsbuk strani Kulturnog centra.

„Cilj projekta je očuvanje tradicije sela Vojvodine, običaja i kulture naroda i narodnosti koji u njoj žive… Vojvodina, kao multietnička sredina, raspolaže neizmernim kulturnim bogatstvom. Jedan od ciljeva je i očuvanje dela tog bogatstva kroz umetničku i dokumentarnu fotografiju, uključivanje stanovnika sela u sam projekat, prezentacija kroz seriju izložbi u selima učesnicima projekta…Poznavanje prošlosti nekog naroda, njegovih korena i tradicionalnih vrednosti je potreba i osnova za bolje međusobno razumevanje kao i za razumevanje sadašnjosti i budućnosti suživota na ovim prostorima…“ – navode iz foto kluba CD13.

 

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „HOLIVUD KROZ IZMAGLICU“

Izložba Radovana Nastića „Holivud kroz izmaglicu“ biće otvorena za zrenjaninsku publiku od 19. oktobra do 8. novembra. Izložbenu celinu čine fotografije nastale u Holivudu u kojem autor živi od 2012. godine. Fotografijom, autor „oslikava“ sopstveni doživljaj holivudske stvarnosti gde mnogi pojedinci, sanjaju da postanu zvezde. Izložba se otvara u utorak, 19. oktobra u Malom salonu Kulturnog centra (ispred Velike sale) u 18 časova a publika će program otvaranja moći da prati i na Fejsbuk strani KCZR.

 

O autoru
– Kraći biografski zapis
Radovan Nastić rođen je 1975. godine u Beogradu. Studira je etnologiju, zatim antropologiju.
Od 1995. radio je na radiju B92 u kultnoj emisiji Ritam herca All Stars. Saradnju sa B92 završio je kada su ukinuli Sportski ritam srca. Objavljivao je priče u Beorami. Svoju prvu knjigu Bensedin objavio je 2005. Objavio je još pet knjiga i priče u nekoliko antologija. Amaterski se bavi fotografijom, učestvovao je na nekoliko grupnih izložbi u Los Anđelesu. U Holivudu živi od 2012.

O svojoj fotografskoj postavci autor je naveo sledeće:
Holivud kroz izmaglicu – Velika očekivanja.
Tako bi se , drugačije, mogao nazvati Holivud.
Glory or Death. Holivud ili ništa.
Niko se ne vraća odakle je došao, jer se to smatra porazom.
Holivud je ozbiljan rulet. Najjači opstaju.

Fotografije koje gledate, prikaz su momenata sa kojima se susrećem svaki dan.
Ljudi sa fotografija su pokušavali ili još uvek pokušavaju da postanu zvezde.
Mesta sa fotografija traže svoje mesto u holivudskom blokbasteru.
Čekaju svojih 5 minuta.
Do tada, biće u izmaglici, kao na fotografijama.

 

TRIBINA „BESPLATNI UDžBENICI ZA ŠKOLARCE?“

„Besplatni udžbenici za školarce?“ naziv je tribine koja će se održati u Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 19. oktobra. Na tribini govori prof. dr Aleksandar Kavčić, osnovač fondacije „Alek Kavčić“ a moderator je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa KCZR. Tribina počinje u 19 časova.

 

PETAK, 22. OKTOBAR
Koncert omladinskog orkestra „Frenk Sinatra“

Koncert omladinskog orkestra „Frenk Sinatra“ biće održan na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 22. oktobra sa početkom u 20 časova. Orkestar će se predstaviti kroz par numera koje su deo raznovrsnog repertoara koji će činiti filmska muzika – numera „Iznad duge“ iz filma „Čarobnjak iz Oza“ i „Larina pesma“ iz filma „Doktor Živago“. Orkestar će izvesti poznati valcer „Dunavski valovi“ od Jovana Ivanovića, srpsku tradicionalnu pesmu „Tamo daleko“ i čuvenu meksičku tradicionalnu pesmu „Selito Lindo“ (Cielito Lindo), sa solistkinjama Marijom Aleksić i Blankom Hajnal. Ulaz je besplatan.

 

O orkestru se navodi sledeće:
Popularni orkestar „ Frenk Sinatra“ iz Zrenjanina deluje kao veliki vokalno – instrumentalni sastav i broji sa saradnicima oko 50 članova, a teži da iz kamernog orkestra preraste u veliku Filharmoniju dece i omladine, koja će negovati kvalitetnu muziku svih žanrova: klasike, džeza, filmske muzike, savremene muzike raznih autora, popularne i duhovne muzike, i ima za cilj da predstavi svoj grad poznat po dugododišnjoj tradiciji u negovanju horske muzike – Grad horova, ali i da pomogne u stvaranju novog brenda svog Grada u okviru kulture i umetnosti kao Grad „živog zvuka“ i velikih orkestara.
Većina učesnika u orkestrui horu je srednjoškolskog uzrasta ali ima i mlađih i starijih. Mnogi članovi su učenici muzičke škole, dobitnici brojnih pojedinačnih republičkih i međunarodnih nagrada na svom instrumentu, nosioci titule laureata u solo nastupima ili u okviru kamernih sastava do kojih su došli uz pomoć svojih nastavnika instrumenata. Neki od njih su: Vuk Simić, Majda Mandić, Ema Šiveg, Emilijana Cukić (najmalađi učesnici), zatim Vladimir Aleksić, Anđela Zorić, Darija Čanji, Ružica Sekulin, Blanka Hajnal, Vaskrsja Kovačević, Aleksandar Žegarac i saradnici Lara Malenić, Mila Milović, Marijana Gavranović i Rajan Bolozan.Svi oni imaju potrebu da svoj talenat i ljubav prema muzici prošire i okušaju se u grupnom muziciranju uz sve ostale članove orkestra i hora bez kojih to iskustvo ne bi bilo moguće. Tako je i nastao popularni orkestar „ Frenk Sinatra“ kojim rukovodi sa svojim vršnjakinjama Aleksandrom Stojšin i Katarinom Goršćakosamnaestogodišnji Đorđe Damjan – dirigent, uspešan, mladi srednjoškolac, multiinstrumentalista, koji uporedo pohađa dva odseka srednje muzičke škole u Zrenjaninu – Teoretski odsek i Odsek za dizajn zvuka, a završio je dva odseka u OMŠ- violinu i saksofon, dok je uporedo upisan i u završni razred kontrabasa. Takođe svira klavir i perkusije. Zaljubljenik u zajedničko muziciranje, aktivan je član svih velikih muzičkih ansambala koji su mu dostupni u regionu a koji su osvajali brojne nagrade: duvačkog školskog orkestra, omladinskog hora Josif Marinković iz Zrenjanina, crkvenog pevačkog društva „ Prepodobni Rafailo Banatski“, a bio je i dugogodišnji član kreativnog glumačko-muzičkog udruženja MES EUTERPA pri Narodnom pozorištu „ Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, gde je igrao u mnogim predstavama i mjuziklima .
Sa novoformiranim Popularnim orkestrom „ Frenk Sinatra“ vredno radi, i za kratko vreme okuplja veliki broj članova, simpatizera i saradnika iz različitih gradova, (uključuje vršnjake u organizaciju rada, upravljanje, i rad u različitim sferama, odabir kompozicija za obradu, učešće i edukacija u izradi aranžmana, štampanje, arhiviranje i priprema nota- učenici instrumentalnog i teoretskog odseka, snimanje i ozvučavanje orkestra- učenici odseka za dizajn zvuka, video montaža urađenih snimaka – učenici sa IT smera iz Zrenjaninske Gimnazije), i uprkos lošoj epidemiološkoj situaciji uspeva da pripremi program za Međunarodno onlajn takmičenje u Italiji „Sopravista“- All colours of art u decembru 2020., na kojem osvajaju prvu nagradu Grand Pri – LAUREAT, i vaučer za učešće na svim umetničkim festivalima u Italiji do kraja 2022. godine.
U radu sa orkestrom, Đorđe ima stalnu podršku svoje majke, prof. Dragane Damjan, koja mu pomaže u izradi prilagođenih orkestarskih aranžmana, zatim prof. Marka Pejčića koji je klavijaturista i saradnik orkestra, prof. Ivana Petrova, (njegov deda) saradnik-violinista i aranžer, prof. Zorice Kozlovački koja mu predaje hor, harmoniju i dirigovanje a pri čijem Udruženju „ Mejdžr Mjuzik“ je i osnovan orkestar, zatim Udruženja roditelja i nastavnika „ Sinapsa“ iz Zrenjanina, kao i MZ „ Veljko Vlahović“ na Bagljašu koja im ustupa prostor za vežbanje.

 

VIKEND DOMAĆEG FILMA

U saradnji sa Filmskim centrom Srbije u Kulturnom centru Zrenjanina i bioskopima širom Srbije u petak, 29. i subotu, 30. oktobra održava se “ Vikend domaćeg filma”. Prvog dana na programu je jedan od dokumenatarnih filmova koji je finansijski podržan od strane Filmskog centra Srbije. Nakon projekcije održaće se razgovor sa autorom. Drugog filmskog dana na programu su dva dugometražna igrana filma: “Vikend s ćaletom” reditelja Miroslava Momčilovića i “Jedini izlaz” reditelja Darka Nikolića.

Kada se približe datumi održavanja, blagovremeno ćemo vas obavestiti o rasporedu projekcija i ostalim detaljima vezanim za ovaj deo filmskog programa.

 

Organizator zadržava pravo izmene programa.

 

Programi se organizuju poštujući sve propisane i predviđene mere zaštite zbog prisustva virusa Kovid-19.

Obavezno je nošenje maski u svim zatvorenim i otvorenim prostorima prilikom organizacije programa, ograničen broj prisutne publike, propisana dezinfekcija i držanje fizičke distance. Unapred Vam se zahvaljujemo na poštovanju navedenih mera prilikom dolaska u Kulturni centar Zrenjanina.