U Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 27. i sredu, 28. septembra prikazuju se filmovi na mađarskom jeziku. U utorak, 27. 9. na programu je film «Rano venčanje» a u sredu, 28. septembra film «Koliko ja znam». Projekcije počinju u 20 časova u Velikoj sali Kulturnog centra. Ulaz je besplatan. –

Program organizuje Otvoreni univerzitet Subotica u saradnji sa zrenjaninskim Kulturnim centrom.

 

 

Zrenjanin je jedan od četiri grada u kojima se prikazuju filmovi na mađarskom jeziku kao deo velikog prekograničnog projekta insitucija iz Subotice i Segedina „FILMYing“. Publika u našem gradu imaće priliku da u utorak, 27. septembra i u sredu 28. septembra, pogleda dva filmska ostvarenja „Rano venčanje“ i „Koliko ja znam“, nagrađivana na evropskim filmskim festivalima. Oba filma uključuju i titl na srpski jezik.

Ovo je jedinstvena prilika da se pogledaju filmovi koji se ne nalaze na redovnim bioskopskim repertoarima u našem gradu. Nakon projekcije filmova predviđen je kraći razgovor sa gostima koji će takođe biti prevođen. Za ljubitelje filmova i mlade koji žele da se bave filmom i postanu deo filmske industrije, ovaj susret sa profesionalcima iz te oblasti predstavlja mogućnost da dobiju važne smernice i odgovore na sva pitanja. Ulaz je bepslatan.

 

„RANO VENČANjE“, 27. 9. 2022. u 20 časova, Kulturni centar Zrenjanina – Velika sala

 

U ovoj drami u režiji Tamaša Olta i Čabe Vekeša radnja filma prati budućeg oca koji je primoran da ostavi svoju trudnu ženu u pokvarenom automobilu i ode u grad da pronađe doktora. Trčeći po pomoć čovek unapred planira život svoje nerođene devojčice ali mora da se suoči i sa činjenicom da bi mogao da je izgubi.

Trajanje filma: 1h 15min.

 

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=hwAfD8T0cuM

 

„KOLIKO JA ZNAM“, 28. 9. 2022. u 20č. – Kulturni centar Zrenjanina – Velika sala

 

Film u režiji Lorinc Nandora donosi dramatičnu priču baziranu na istinitim događajima. Radnja prati bračni par koji se suočava sa činjenicom da je žena silovana a usled nedostatka dokaza slučaj ne može da se procesuira. Situacija u kojoj su se našli testira njihov odnos.

Trajanje filma: 2h 3min.

 

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=_8SX7c0Y2Yg