Zrenjanin- Za zrenjaninske mališane danas je novinar Milan Đ Stupar priredio promociju svoje prve zbirke dečjih pesama pod nazivom „Bubamarin san i livadski dan“.

Milan, novinar sa iskustvom više od dve decenije, ljubav prema pisanoj reči iskazao je pisanjem pesama namenjenim mališanima.

Autor zbirke istakao je da se posebno raduje kada se druži sa najmlađima.

„Posebno je zadovoljstvo družiti se sa najmlađima i naučiti ih da zavole pisanu reč. Verovali ili ne, sve pesme iz zbirke sam napisao za jedno veče, ali su se dugo slagale u mojoj glavi. Oduvek sam voleo da čitam i pišem, ali me je izgleda ta samokritičnost do sada sputavala da svoja dela podelim sa drugima. Ja sam dete sa sela i upravo život ovde mi je glavna inspiracija. Priroda, životinje, mir i bliskost su poezija same po sebi- rekao je autor zbirke dečjih pesama Milan Đ Stupar i istakao da će nastaviti da piše za decu.

„Volim da stvaram za decu. Važno je da i mi, odrasli, negujemo to dete u sebi, a mislim da u tome uspevam. Moja mašta je zaista detinja, moje misli lete u razne svetove i dimenzije, zato sam siguran da će te misli aterirati na papir i da će na taj način nastajati pesme, priče, a ko zna, možda i neki roman za decu“, rekao je Milan.