Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji ulica u Boki u opštini Sečanj, poručivši da se uporedo s tim odvija i sanacija puteva u Neuzini i Jarkovcu, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 190 miliona dinara.

„Ovo je veliki posao za koji smo izdvojili znatna sredstva. Na ovaj način pokazujemo da i male opštine, kojima treba najviše pomoći, mogu da računaju na stalnu podršku Pokrajinske vlade i resornih sekretarijata. To je jedan od naših prioriteta jer želimo da uređenjem saobraćajnica, vrtića, škola i domova zdravlja podstaknemo razvoj manjih sredina i zadržimo ljude u njima“, rekao je Mirović.

On je istakao da je danas postignut dogovor da će Pokrajinska vlada finansirati i drugu fazu radova na sanaciji ulica u Boki, nakon čega će asfalt doći do svakog domaćinstva u tom banatskom naselju.

Mirović je danas predsedniku Opštine Sečanj Predragu Rađenoviću uručio Rešenje o finansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije i bušenja i opremanja bunara u Neuzini, čime će biti rešen problem vodosnabdevanja u tom mestu.

Predsednik Mirović naglasio je da je dogovoreno i to da će Pokrajinska vlada, zajedno sa lokalnom samoupravom, u narednom periodu raditi na obezbeđivanju novog prostora za poštu u Neuzini i pripremi projektne dokumentacije za izgradnju sportske sale u Boki.

U razgovoru sa građanima opštine Sečanj, Mirović je podsetio na to da je na osnovu plana predsednika Vučića u toku priprema za veliki nacionalni projekat rekonstrukcije lokalnih puteva, u čemu će, kako je ocenio, opštine u Vojvodini učestvovati sa već spremnim projektima, poručivši da zajednički rad daje rezultate u svim mestima u našoj zemlji.

„Ovo je poruka i za druge, manje razvijene lokalne samouprave, da treba zajednički da se borimo i pripremamo za učestvovanje na pokrajinskim i republičkim konkursima, kako bismo na taj način realizovali projekte koji će doprineti lokalnom ekonomskom razvoju“, naveo je Mirović.