Sport- Fudbaleri Radničkog, u okviru 13. kola Srpske lige grupa „Vojvodina“, pred domaćom publikom nisu uspeli da savladaju najmlađu ekipu u ligi, fudbalere Jedinstva iz Stare Pazove i doživeli su ubedljiv poraz rezultatom 1:4.

U derbiju začelja Sremci su bili bolji od Banaćana i zasluženo su odneli plen u Staru Pazovu. Početak nije nagoveštavao katastrofu domaćih, Radomir Krstin je promašio sa šest metara u devetom minutu, a nešto kasnije, golman Aleksa Bondžić odbranio je šut Bogdana Jovanova iz blizine.

Bondžić je i u 18. minutu odličnom intervencijom, pored prve stative, ukrotio udarac Nikole Krstinića glavom. I Petar Ilić je pokušao iz kaznenog prostora i šut je otišao pored gola. Posle promašaja, usledila je kazna.

Odlični Miloš Pilipović, koji je  lako prolazio po boku, uposlio je Vladimira Jandića čiji je oštar udarac, 33. minutu, završio u uglu – 0:1. Šokirani Zrenjanicni do kraja prvog dela nisu ništa mogli da urade, a nastavak je doneo još veće nevolje. U 48. minutu, Igor Cvetojević je snažno opalio sa 25. metara i lopta se zarila u uglu. Odmah je usledila i treća kapitulacija Stefana Bačka, Pilipović je ponovo bio u ulozi asistenta, centrirao je na peterac, a Luka Đorđević se poklonio i udarcem glavom doneo velikih – 0:3.

Golovi su krenuli kao na traci i domaćin je smanjio vođsto Pazovčana u 55. minutu. Posle prekrašja nad Ilićem i centaršuta Krstinića, Nikola Novevski je, pored druge stative, loptu pogodio glavom i poslao je u mrežu.

Nisu se Sremci zaustavili, iskoristili su još jednu priliku, kad je Ranko Moravac, u 65. minutu, postavio konačan rezultat. Pilipović je, po ko zna koji put prošao desnom stranom i asistirao Moravcu za – 1:4. Vladimir Jovanović je mogao da ublaži poraz i promašio je iz izgledne prilike.

Radnički u sledećem kolu igra banatski derbi, u gostima 14. novembra, protiv ekipe Borca iz Sakula.

Rezultate i tabelu Srpske lige grupa „Vojvodina“ možete pogledati na našem portalu pod rubrikom KLIK-SRBIJASPORT REZULTATI

 

FK RADNIČKI ZRENJANIN: Bačko, Ćušić, Bjelica, Jovanov, Krstinić, Ilić, Čigoja, Gajilović, Krstin, Turkulj i Novevski. Zamenici igrača: Galin, Sarić, Jovanović, Jankov, Vujović, Nešović i Kovačević.

FK JEDINSTVO: Bondžić, Matović, Cvetojević, Moravac, Jandrić, Maoduš, Beljić, Pilipović, Đorđević, Trivić, Bobar. Zamenici igrača: Marković, Kuridža, Obradović, Tošić, Nikolić, Radosavljević i Marinković.