Poverenica Gradskog odbora Demokratske stranke Zrenjanin i portparolka demokrata Alisa Kockar najoštrije je osudila nasilje na današnjem protestu, koje je izvršeno kako od strane policije, tako i od strane organizovanih kriminalnih grupa, kao i činjenicu da je policija uhapsila veliki broj građana od Zrenjanina i Novog Sada do Požege i Valjeva.

“Zahtevamo da naši sugrađani, ali i svi drugi uhapšeni građani Srbije, budu odmah pušteni na slobodu, a da nadležne institucije procesuiraju one koji su pokušavali šipkama, čekićima i šakama da brane režim Aleksandra Vučića. Srpska napredna stranka, po već ustaljenom sistemu, na svoje događaje silom dovodi zaposlene u javnim službama, a obezbeđenje vode lokalni kriminalci, dok privodi građane koji imaju hrabrosti da ukažu na tu strašnu praksu i da jasno stave sistemu do znanja da na to ne pristajemo. Demokrate su bile i ostale uz građane, i na ulici i na barikadama, i zajedno ćemo se izboriti da ponovo živimo u normalnom gradu i državi, gde niko neće biti guran u autobus ili privođen bez razloga,” poručila je Alisa Kockar.

Demokratska stranka nudi besplatnu pravnu pomoć svim povređenima i privedenima – potrebno je samo da nam se jave mejlom ili preko društvenih mreža i povezaćemo ih sa našom pravnom službom.