Sečanj- Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, uručila je ugovore o sufinansiranju programa ugradnje solarnih panela za domaćinstva gradonačelnicima i predsednicima 37 gradova i opština.

Ona je rekla da su ciljevi davanja podsticaja za ugradnju solarnih panela smanjenje potrošnje energije na nacionalnom nivou, niži računi za domaćinstva i zdravija životna sredina.
„Mi smo ovim projektom postavljanja solarnih panela i zamene stolarije pokrenuli najveći proces koji znači zdraviju, održiviju i zelenu energetiku i Srbiju. To će u potpunosti promeniti sliku Srbije u narednim godinama. Ukupno je 37 lokalnih samouprava koje su stvorile uslove za zajedničko sprovođenje ovog projekta i pokazale svest da neke stvari moramo da menjamo. Nema razloga da ogroman broj sunčanih dana u našoj zemlji ne iskoristimo i omogućimo svim građankama i građanima Srbije da postave solarne panele. Nastavićemo subvencionisanje i za postavljanje solarnih panela i zamenu stolarije i u narednim godinama, a cilj je da sva domaćinstva u Srbiji dobiju tu mogućnost“, rekla je Zorana Mihajlović.

Ispred opštine Sečanj ugovor je potpisala Ljiljana Kitić zamenica predsednika opštine.