Uprkos lošim vremenskim uslovima održana je prva manifestacija „Miholjski susreti sela“ u Sečnju 5. novembra 2021. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i Turističke organizacije opštine Sečanj uz podršku lokalne samouprave i Obrazovno – kulturnog centra Sečanj.


„Opština Sečanj je šarolik kraj, mesto života naroda različitih kultura, običaja, tradicije, jezika i mentaliteta. Svi mi zajedno živimo, radimo, družimo se i upravo kroz održavanje jedne ovakve manifestacije želimo da obogatimo društvni život i prikažemo naše vrednosti kroz prezentaciju kulturnog nasleđa, umetnosti i domaće radinosti“, rekla je  Miljana Milošević, direktorka Turističke organizacije.


„Naš zajednički cilj treba da bude osnaživanje i unapređenje sela, mali doprinos svih nas može da učini mnogo da vratimo selu stari sjaj i da nastavimo ono što su naši nekad davno započeli“, istakao je predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović.


Sela opštine Sečanj su se ujedinila i na ovoj manifestaciji prikazali ono najlepše i najvrednije.


Posetioci su imali priliku da prisustvuju kulturno – umetničkom programu. Predstavili su se folklorni ansambli sa igrama iz Pirota, Šumadije i šopskim igrama. Održan je mini sajam stvaralaštva vrednih žena iz udruženja i liokalnih proizvođača uz nezaobilaznu degustaciju domaćih specijalitete.

Na trpezi su se našle pite, štrudle, starinski domaći kolači, uz obilje zimnice i voća.

 

 

 

Upriličena je izložba umetničkih radova sa već tradicionalne likovne kolonije „Gest“ Sečanj, takođe posetioci su imali priliku da vide izložbu preko 60 fotografija sa Foto safarija Jaša Tomić 2021, manifestacije koja okuplja preko sto fotografa iz zemlje i inostranstva.