Zrenjanin- Zbog povećanog interesovanja za vakcinaciju protiv korona virusa  jutros je otvoren  vakcinalni punkt u hali „Medison“.

Imunizacija građana vršiće se bez zakazivanja u periodu od 8 do 19 časova.

Na raspolaganju su vakcine proizvođača: BioNTech Pfizer, Sputnik V i Sinofarm (kineska), za sve tri doze.

Na vakcinaciju potrebno je poneti zdravstvenu knjižicu, ličnu kartu i sertifikat o prethodnoj vakcinaciji ako se radi o II ili III dozi (obavezno)

Građani se raspoređuju na pet punktova, tri u prepodnevnoj i dva u popodnevnoj smeni. Zakazani pacijenti (sa datumom i satnicom dolaska na vakcinaciju) imaju prednost nad nezakazanim pacijentima.

Treće doze vakcine se ne zakazuju, a poruka koja je prosleđena pacijentu od strane e-uprave samo je obaveštenje da je pacijent stekao pravo na treću dozu, NIJE zakazan termin.

VAKCINACIJA PROTIV SEZONSKOG GRIPA

Vakcinacija protiv sezonskog gripa sprovodi izabrani lekar u reonskoj ambulanti a eventualno i na vakcinalnom punktu za masovnu vakcinaciju. Protiv gripa na raspolaganju su trovalentna vakcina TorVaxFlu (za mlađe od 65 godina) i četvorovalentna vakcina Vaxigrip Tetra.

Telefon za informacije je 023/563-020 i 023/561-172

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva za realizaciju projekta „Klikom do zrenjaninskih vesti.“