Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgode, od toga, 2 sa povređenim licima i 2 sa materijalom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 osoba je teže povređena, a 1 osoba je zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 800.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – 2 i neprilagođene brzine kretanja vozilom – 2.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 39 učesnika u saobraćaju i izdato je 120 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 25 vozača, od toga, 4 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača – ostala isključenja, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 16 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, a 2 vozača su zadržana zbog upravljanja vozilom pod uticajem psihoaktivnih supstanci. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila, od toga, 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila, 2 vozila zbog tehničke neispravnosti i 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.