Zrenjanin- Humanitarni koncert poa nazivom „Svi smo mi solisti“ za malog Vukašina Đurin biće održan 25. decembra sa početkom u 18 časova, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ sa ciljem prikupljanja sredstava  za njegovo lečenje i rehabilitaciju.

Na koncertu će mastupati mališani dečjijih horova „Sanjalice“ i „Tanjalice“, koji rade pri udruženju „Kolegijum“ pod vođstvom Sanje Popović  i Tatjane Ivanica.

Vukašin Đurin iz Zrenjanina će uskoro napuniti tri godine. Za razliku od svojih vršnjaka, on ne može da se igra, trči, skače, raduje… Sam ne može čak ni da jede. Komplikacije na porođaju donele su mu brojne dijagnoze, a najviše problema mu prave kvadriplegija i epilepsija. Od drugog meseca života uzima terapiju i ide na tretmane i vežbice. Na mnoge od njih prinuđen je da putuje u druge gradove, jer u Zrenjaninu nema institucije gde bi mogao da ih radi. Za sve to neophodno je puno novca.

Dok su mogli, Vukašinovi roditelji su sami snosili troškove lečenja, ali im je u tome sada potrebna pomoć svih nas. Jedan od načina da im se pomogne jeste slanjem sms poruke na broj 3030 u kojoj ćete upisati 975. Takođe, sredstva se mogu uplatiti i na namenske račune, a često se organizuju i humanitarne aukcije.

Iako je trudnoća bila uredno kontrolisana Vukašin Đurin je prevremeno rođen, a tokom porođaja iskrsle su brojne komplikacije.

„Vukašin je na rođenju ostao bez kiseonika, a verovatno je još u stomaku bio bez kiseonika. U početku se činilo da će biti dobro, ali kasnije je došlo do pneumotoraksa i masovnog krvarenja na mozgu. U svim analizama piše da je krvarenje bilo trećeg stepena, ali su se kasnije neki lekari složili, s obzirom na ožiljke koje je to krvarenje ostavilo na mozgu, da je to, ipak, bilo krvarenje četvrtog tj. najvišeg stepena. Statistika koju sam pronašla kaže da 80 posto dece koja imaju krvarenje četvrtog stepena na mozgu ne prežive. Od onih koji prežive velika većina ostaje sa trajnim i
ozbiljnim posledicama. Ja sam samo za jednu devojčicu koja je imala krvarenje na mozgu četvrtog stepena čula da je dobro tj. da nema posledice“, počinje priču Jelena Đurin, Vukašinova mama.