Hor „Sveti Serafim Sarovski“ obeležava četvrt veka uspešnog rada i postojanja svečanim koncertom u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u nedelju, 26. decembra 2021. godine, sa početkom u 19 časova.

Ovaj muški ansambl sastavljen je od profesionalnih horskih pevača, dirigenta i solista. Za ovu priliku pripremili su posebno odabrane horske numere, koje su obeležile njihov repertoar u protekle dve i po decenije.

Hor „Sveti Serafim Sarovski“ od svog osnivanja, 1995. godine, deluje pri hramu manastira Svete Melanije Rimljanke u Zrenjaninu. Po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva, Episkopa banatskog Gospodina Nikanora, hor svojim pojanjem aktivno učestvuje na svakonedeljnim Liturgijama, i prazničnim bogosluženjima u svom matičnom hramu, kao i širem okruženju.

Dosadašnji rad hora obeležila je veoma bogata i raznolika koncertna aktivnost širom Srbije, ali i u dijaspori (Nemačka, Danska, Švedska, Velika Britanija, Mađarska, Austrija, R.Srpska, Poljska, Slovačka,Švajcarska, Slovenija, Hrvatska, Rumunija, Rusija, Australija… ).

Hor je dobitnik Nagrade za popularizaciju Horske muzike i uspešno negovanje horske tradicije Grada Zrenjanina za 2014. godinu. i orden „Sv. Vladike Nikolaja“ Srpske Pravoslavne