Zrenjanin- Nakon najavljivanih investiranja Javnog komunalnog preduzeća “Pijace i parkinzi” u modernizaciju posebnih parkirališta u gradu Zrenjaninu, na parkingu “Prevlaka” počeo je da funkcioniše nov sistem naplate parkiranja.

U njega je uloženo 3,8 miliona dinara, a sredstva su, uz angažovanje gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure, obezbeđena iz gradskog budžeta.

Instalirani sistem karakteriše beskontaktni ulaz, a za pretplatnike i beskontaktni izlaz s parkinga njihovim vozilima. Izlazni punkt sada je podeljen na dve saobraćajne trake – jedna je namenjena vozačima koji plaćaju parkiranje kao i do sada, kod inkasanta, a druga vozačima pretplatnicima, vlasnicima ENP kartica.

Uskoro će biti omogućeno i plaćanje putem mobilne aplikacije. Uz ovaj sistem, instaliran je i video-nadzor koji prati rad inkasanta, kao i ceo prostor oko naplatnog mesta.

Sve ovo je urađeno s ciljem unapređenja rada, modernizacije usluga i povećanja prihoda preduzeća.

Po rečima direktora JKP “Pijace i parkinzi” Aleksandra Martinova, nov sistem naplate već daje prve rezultate.
– U prvih petnaest dana rada sistema, ovaj parking sa raspoloživih 250 mesta već beleži povećanje prihoda od 50 odsto, uz brži ulaz i izlaz vozila. Nastojaćemo da i u narednom periodu unapređujemo naše usluge i budemo na usluzi sugrađanima i svim posetiocima našeg grada – rekao je direktor Martinov.

 

Parking “Prevlaka” najveći je javni parking u gradu i obuhvata, praktično, 13 procenata od ukupnog broja parking-mesta u gradu koja su u sistemu naplate JKP “Pijace i parkinzi” (1869). Cena parkiranja po započetom satu na ovom parkingu iznosi 40,00 dinara, uz mogućnost kupovine pretplatnih karata za jedan, šest ili dvanaest meseci.