Sport- U 65. „Dnevnikovom“ izboru za najboljeg sportistu godine, prvo mesto pripalo je sjajnom članu zrenjaninskog Proletera Zurabi Datunašviliju. Njemu je danas na svečanosti u Novom Sadu, kojoj je bio prisutan veliki broj legendarnih šampiona, uručen pobednički pehar.

Popularni Zura osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Varšavi, potom je bio treći na OI u Tokiju, a na planetarnom šampionatu u Oslu, takođe je osvojio šampionski pojas. Nedavno je, od Svetske rvačke federacije (UVV) proglašen najboljim rvačem sveta u grčko – rimskom stilu u kategoriji do 87 kg, a pripala mu je i nagrada „Jovan Mikić – Spartak“, najveće sportsko priznanje u AP Vojvodini.
Drugi na tradiconalnoj „Dnevnikovoj“ listi je Milenko Sebić, bronzani olimpijac, član streljačke družine Novi Sad 1790. Treće mesto u generalnom plasmanu pripalo je Mihailu Vasiću, iz basket kluba 3×3 Liman iz Novog Sada.

Pobednicima su prvi čestitali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Dnevnik Vojvodinapres Dušan Vlaović.
„Ovo je za mene veliko priznanje i drago mi je, živela Srbija“ – kratko se zahvalio sjajni Datunašvili i pobrao aplauze.

Za reprezentaciju Srbije Gruzin je debitovao na EP u Rimu 2020. godine, a prvo odličje za Srbiju osvojio je decembra iste godine na Svetskom kupu u Beogradu, kada je bio treći.

Tekst i foto: B. Cvijetić