Foto: arhiva

 

Zrenajnin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 3 saobraćajne nezgode, od toga, 2 sa povređenim licima i 1 sa materijalom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 2 lica su teže povređena. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 37.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – 1, nedržanja vozila uz desnu ivicu kolovoza – 1 i prolazak vozila na znak crvenog svetla – 1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 19 učesnika u saobraćaju i izdato je 130 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključen 31 vozač, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme zabrane, 6 vozača – ostala isključenja, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 23 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, a 1 vozač je zadržan zbog upravljanja vozilom pod uticajem psihoaktivnih supstanci. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila, od toga, 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila, 2 vozila zbog tehničke neispravnosti i 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.