Zrenjanin- Udruženje ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Srbije dodelilo je danas medalje i zahvalnice učenicima Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ koji su učestvovali na likovnom konkursu pod nazivom „Čuvamo prošlost imamo budućnost“.

Svečanoj dodeli medalja i zahvalnica, pored učenika koji su učestvovali na konkursu, prisustvovali su Jovanka Pavlović, predsednica Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Grada Zrenjanina, Jovica Pavlović  predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih Srbije, Dejan Ivanović, član Udruženja graditelja mira, direktorka OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Marija Mioković, kao i učiteljice nagrađenih đaka.

Predsednica Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Grada Zrenjanina Jovanka Pavlović zahvalila se učenicima na učešću na konkursu i  što su kroz svoje radove iskazali šta sve rat može da donese ljudima.

 

„Deca su kroz likovne radove iskazala šta rat donosi, kakvu patnju donosi ljudima, ali i kako mir treba negovati i kako ga zajednički ceniti“, istakla je Jovanka Pavlović.

„U ratu ljudi, stradaju, postaju invalidi, ginu, u ratu se dešvaju materijalne štete. Rat ne donosi ništa dobro ni lepo, ali zato smo mi tu, koji smo preživeli rat, da vam kažemo  koliko je strašno u ratu i koliko trebate da čuvate i gradite mir. U ime te ideje  organizovali smo likovni konkurs pod nazivom „Čuvamo prošlost imamo budućnost“. Članovi žirija nisu mogli da se odluče koji je rad najbolji, te je doneta odluka da svi budu nagrađeni“, rekao je Jovica Pavlović  predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulig Srbije.

Direktorka OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Marija Mioković zahvalila se na medaljama i zahvalnicama i istakla veliki značaj učešća učenika ove zrenjaninske škole na konkursu čija je tema učenike navela na razmišljanje šta rat može da donese čovečanstvu i koliko je mir neprocenjiv.

Zahvalnice su uručene i učiteljicama čiji su učenici učestvovali na konkursu.